Buiten sporten is gezond

14 september 2020

Vijf toffe buitensporten op een rij

Een paar goede spieroefeningen een lesje pilates of hardlopen op de band: de sportschool is de perfecte plek om aan je wekelijkse beweging te komen. Toch?

Buitensporten vs. sportschool

Er zijn ook nadelen aan het sporten in een sportschool. Uit onderzoek blijkt dat het kooldioxide- en fijnstofgehalte in een sportschool bovengemiddeld hoog is. Al die sportende en zwetende mensen in een zaaltje ademen kooldioxide uit. En doordat veel mensen samen gebruik maken van dezelfde fitnessapparaten loop je ook meer kans op een griep, verkoudheid of een schimmelinfectie. In de herfst is er minder zonlicht, maar door in de buitenlucht hard te lopen of te fietsen, vang je toch voldoende vitamine D op. Bovendien houden mensen een work-out in een groene omgeving langer vol. Alleen het aanzicht van bomen en natuur werkt stress-verlagend. Geen slecht idee om eens een toffe buitensport te proberen.

Wij zetten er vijf op een rij:

 1. Skeeleren
  Woon je in de buurt bij mooie straten en lange lanen? Skeeleren is weer helemaal hip! Blaas het stof van je skeelers af en investeer in goede bescherming. Tijdens mooie nazomerdagen maak je prachtige tochten.
 2. Bootcampen
  Bootcampklasjes zijn er op elk niveau. Of jij nou een keer per week die heuvel op en af rent of zin hebt om je elke avond in het zweet te werken. In elke stad zijn inmiddels verschillende bootcampclubs actief.
 3. Hardlopen
  Het grote voordeel van hardlopen: je kunt gaan wanneer je wilt en je hebt in principe alleen een paar hardloopschoenen nodig. Fijn voor als je geen zin hebt in groepjes en klasjes.
 4. (power)Yoga
  Ook erg populair: yoga in de buitenlucht. Dat kan met met een yogaklasje, maar is ook heel goed zelf te organiseren. Neem je matje en je smartphone mee: zo kun je online yogaklasjes volgen waar je maar wilt!
 5. Fietsen
  Hier is wel iets meer gear voor nodig. Om het uit te proberen zou je een keer kunnen vragen of iemand in je omgeving een racefiets en een helm te leen heeft. Stippel een mooie simpele route uit en gaan! Of huur eens een mountainbike en pak een mooie track langs de heide of het bos. Zo kun je eerst testen of het wat voor je is.


Alle artikelen

 


Dankbaarheid verbetert je humeur

Terug naar alle blogs