Smartwatch kopen? Dit zijn de beste smartwatches van 2020

15 februari 2021

De beste smartwatches van 2020 op een rij.

Tijdens het sporten je hartslag meten, trainingsschema’s volgen en je prestaties bijhouden; een smartwatch kan een enorm handig zijn tijdens je work-out. Smartwatches kunnen meer sportprestaties meten dan een activitytracker. Een smartwatch koppel je aan je smartphone, waardoor je er notificaties mee kunt ontvangen. En met sommige smartwatches kun je zelfs betalingen doen bij een pinautomaat. Maar welke smartwatch is nou eigenlijk de beste?

Waar heb je een smartwatch voor nodig?

Wil jij een smartwatch kopen? Bedenk van tevoren goed waar je de smartwatch voor wilt gebruiken. Ben je vooral op zoek naar een smartwatch om je sportprestaties bij te houden? Of wil je gewoon 24/7 bereikbaar zijn en geen telefoontje meer missen? Volgens de Consumentenbond gebruiken de meeste mensen een smartwatch om hun hartslag bij te houden of voor de GPS-tracker tijdens het sporten.

Volgens de redactie van het AD zijn dit de beste smartwatches van 2020:

  1. De Garmin Vivoactive 4 (299,- euro)

De Garmin Vivoactive 4 houdt nauwkeurig je sportieve prestaties bij. Deze smartwatch staat vooral bekend om zijn uitstekende batterijduur en GPS-tracking.

  1. De Huawei Watch GT2 (191,18 euro)

Deze smartwatch heeft 15 sportmodi en een stressfunctie. De stressfunctie wijst je erop dat het tijd is voor een pauze. Volgens AD zit de kracht van dit horloge in de verschillende coaching programma’s.

  1. De Samsung Galaxy Watch Active (273,46 euro)

Bijzonder aan de Samsung Galaxy Watch Active: hij heeft een hartslagsensor met acht diodes. En het horloge is waterdicht. Handig voor de zwemmers!

  1. Apple Watch serie (vanaf 467,- euro)

De 5e generatie van de Apple Smartwatch heeft een ingebouwd kompas en een verbeterde hartslagmeter. Ook dit horloge kan je gebruiken om je stresslevel in de gaten te houden. De Apple Watch heeft een appstore waardoor je allerlei trainingsapps kunt downloaden op je smartwatch.

  1. Fossil Gen 5 The Carlyle HR Black Silicone (255,- euro)

Ook deze smartwatch heeft een uitstekende hartslagmeter. Bijkomend voordeel: met de optie ‘extended battery mode’ kan het horloge dagenlang werken op een acculading. Je krijgt dan alleen notificaties.

Koppel de Salut app aan je smartwatch of wearable

Heb je een Apple Watch (smartwatch) of een Fitbit (wearable)? Koppel de Salut app! De app verzamelt al je gezondheidsgegevens en kan jouw helpen bij het verbeteren van je leefstijl. Op basis van jouw gegevens krijg je mini-uitdagingen aangeboden door Salut. Je begint met kleine stapjes om jouw leefstijl op duurzame wijze te verbeteren. Wil je weten hoe dat werkt? Download onze app!


Werk aan je gezondheid met de Salut app

Bronnen:

    1. Consumentenbond: http://bit.ly/3qADxed


Alle artikelen

 


Depressie en corona

Terug naar alle blogs