Blog

 • Blog Marck Mulder, 16 juni 2020: “Een goede gezondheid is geen gegeven.”​

  “Een goede gezondheid is geen gegeven. Ook voor je ouders niet.” Dat weet je, als je al wat langer geleden geboren bent. Daarom sport ik veel en heb ik het geluk dat mijn vrouw diëtist is. Ook al wist ik wel dat het beter was om gezonder te leven, toch lukte het me lang niet altijd om fit te blijven. Zeker niet in de 15 jaren waarin ik veel reisde voor mijn werk. Pas toen ik me in 2018 echt ging verdiepen in gezondheid, ontdekte ik dat 70% van de ziektelast het gevolg is van leefstijl. Dat inzicht geeft mij de ultieme motivatie om het initiatief Salut te leiden.

  Buiten de gebaande paden
  Als ervaren ondernemer, bestuurder en toezichthouder vind ik het prachtig om met (nieuwe) technologie dagelijkse handelingen slimmer, beter of makkelijker te maken. In 2018 ben ik betrokken geraakt bij wat nu Salut is. Hier werken we aan de toekomst van gezondheid en vooral hoe we Nederlanders daarbij kunnen ondersteunen. We werken uitdrukkelijk buiten de gebaande paden en kijken enkele jaren vooruit.

  5 jaar langer gezond
  De missie van Salut is om iedere Nederlander in 2030 vijf jaren extra gezondheid te laten ervaren. Een missie die me zeer motiveert om Salut tot een succes te maken. Tegelijk heel uitdagend, want wat is er lastiger dan anderen te ondersteunen om een gezonde leefstijl aan te leren en dat ook vol te houden?

  Hoe dan?
  Salut schrijft niets voor. Wel biedt het een eenvoudige oplossing om het gevoel van gezondheid dagelijks vast te leggen en te voorzien van persoonlijke notities. Salut helpt daarmee bij het ontdekken van patronen, waardoor het verband tussen gedrag en gezondheid inzichtelijk wordt. Dit helpt om betere keuzes te maken en gezonder gedrag te ontwikkelen.

  Trots
  Dat ik leiding mag geven aan een team van slimme experts die onze app en algoritmes steeds verder optimaliseren en dat we samenwerken met een paar mooie partnerbedrijven maakt me trots. Samen werken we zo echt toe naar een gezonder Nederland. Nu nog in een testfase, maar de komende maand gaan we echt live in de AppStore en Google PlayStore en starten we onze publiekscampagne op. Samen werken we aan de toekomst van gezondheid!

  Marck Mulder
  CEO Salut