Een stukje pure chocolade mag

5 oktober 2020

Gezonder leven? Een stukje (pure) chocolade op zijn tijd mag

Gezonder leven? Goed nieuws voor de chocolade lovers onder ons. Chocolade is goed voor je! We hebben het over chocolade waar meer dan 70 procent cacao in verwerkt is. Chocolade heeft een imagoprobleem. Veel mensen denken dat je puistjes krijgt als je chocolade eet. Maar onderzoek wijst uit dat het eten van chocolade geen enkele invloed heeft op het krijgen van puistjes. In cacao zitten juist allerlei goede stofjes. Een stukje pure chocolade past daarom prima bij een gezonde leefstijl.

3 redenen waarom pure chocolade past bij een gezonder leven

1. Pure chocolade is juist goed voor je huid

In cacao zitten ‘flavonolen’. Dat zijn stofjes die werken als anti-oxidanten. Die anti-oxidanten heeft je huid weer nodig om je te beschermen tegen UV-straling. Houd je niet van pure chocolade of eet je toch liever geen zoetigheid? Er zijn tegenwoordig ook gezichtsmaskers met cacao te koop.

2. Gezonder leven? Anti-oxidanten in chocolade zijn goed voor je stofwisseling

Pure chocolade heeft een positieve werking op je stofwisseling. De anti-oxidanten in de chocolade geven je een ‘vol’ gevoel. Daardoor heb je minder snel trek in de volgende maaltijd of snack. Zo is een stukje pure chocolade een hele verantwoorde snack.

3. Cacao helpt rimpels te voorkomen

In cacao zit een stofje die ervoor zorgt dat oude cellen zich weer gaan delen. Hiermee voorkom je rimpelvorming. Er is wel veel cacao voor nodig om dat proces te beïnvloeden. In plaats van chocoladerepen kun je ook losse cacaokorrels kopen. Handig, want die gooi je ’s ochtends gewoon door je yoghurt of in je fruitsap. Zo krijg je meteen voldoende anti-oxidanten binnen.

Bronnen:

  1. https://www.nemokennislink.nl/publicaties/van-chocolade-krijg-je-puistjes/”&gt
  2. https://www.linda.nl/lief-en-leed/pure-chocolade-is-goed-huid-en-meer/#:~:text=Dit%20onderzoek%20laat%20zien%20dat,altijd%20nog%20zonnebrand%20blijven%20smeren.
  3. https://www.dr-jetskeultee-skincare.nl/product-advies/chocolade-wel-geen-puistjes


Alle artikelen

 


Roken hangt samen met werkeloosheid

Terug naar alle blogs