Minder stress met dagelijks een rondje op de fiets

Fiets je hoofd leeg als je een zware (werk)dag achter de rug hebt. Het is namelijk een snelle manier om stress van je af te trappen. Pak deze uitdaging én je fiets om daarna positief en ontspannen je avond in te gaan.

Fiets je hoofd leeg in 3 fases

Een rondje fietsen kan je helpen om een pittige (werk)dag van je af te laten glijden en je gedachten te verzetten. Ook vermindert fietsen niet alleen stress, je maakt tevens de stofjes serotonine en endorfine aan. Dit proces in je lichaam zorgt voor een geluksgevoel. De wetenschap ontdekte bovendien dat jij je hoofd leeg fietst in deze 3 fases:

Fase 1: je hoofd zit nog vol met allerlei gedachten. Die je niet nodig hebt voor je fietstocht. Dat noemen we niet-taak gerelateerde gedachten.

Fase 2: in deze fase komen er taak gerelateerde gedachten bij. Dit betekent dat je steeds meer focust op je taak; namelijk het fietsen zelf.

Fase 3: in fase 3 ben je volledig gericht op het fietsen. Er is bovendien geen ruimte meer in je hoofd om bezig te zijn met andere zaken. Je bent je hoofd aan het leegfietsen en tegelijkertijd maken negatieve emoties plaats voor een positief gevoel.

Hoe lang je moet fietsen om de deze 3 fases te doorlopen? Dat verschilt per persoon. Het is dus een kwestie van uitproberen. Een uitgangspunt kan zijn dat je bijvoorbeeld start met een half uur en gaat ervaren hoe dit voor je werkt.

De uitdaging in een notendop

De uitdaging van deze week: fiets je hoofd leeg in 3 fases. Tip! Moet je een belangrijke beslissing maken? Vaak lukt dat niet als je achter je bureau of op de bank zit. Tijdens het fietsen denkt je onbewuste brein gewoon door, waardoor je precies de juiste ingevingen krijgt tijdens je fietstocht. Zo kom je nog meer tot rust en hak je al fietsend zelfs knopen door.

Nog meer uitdagingen?

Wil je nog meer uitdagingen die je ontspanning geven en negatieve gedachten uitzetten? Of bijvoorbeeld motivatie om te beginnen met meer bewegen, gezonder eten en vaker ontspannen? Download dan nu de gratis Salut-app en kies wat bij je past.

Werk aan je gezondheid met de Salut-app

Bron

Better Day

Deel artikel

Laat een reactie achter