Contact houden met vrienden en familie

Corona heeft de manier waarop we contact houden blijvend veranderd. We blijven bijvoorbeeld meer thuiswerken. En we zijn erachter gekomen dat het toch wel fijn is om af en toe wat tijd voor jezelf te hebben en niet elke vrijdag- of zaterdagavond meer naar een verjaardag te moeten. Maar aan de andere kant: sociaal contact is ook belangrijk voor je gezondheid. Dus om ervoor te zorgen dat je sociale contacten niet verwateren, dagen we je uit om iedere dag even contact te houden met vrienden of familie. 7 dagen lang!

Waarom is sociaal contact belangrijk?

Sociaal contact is belangrijk voor je gezondheid. Contact houden met je familie en vrienden, collega’s of buren heeft namelijk een positief effect op je immuunsysteem. Het verlaagt je bloeddruk en zorgt voor minder stress omdat je je gedachten even kunt verzetten. Een goed sociaal netwerk stimuleert je bovendien om gezonder te leven en helpt je slechte gewoonten te veranderen.

Challenge: haal ze dichtbij!

Contact houden klinkt makkelijk. Maar ga eens na hoelang je bepaalde vrienden of familieleden al niet hebt gesproken. Waarschijnlijk langer dan je zou willen. Daarom dagen we je uit om 7 dagen lang iedere dag een uur vrij te houden voor je sociale contacten. Stuur eens een appje of mailtje. Bel iemand op. Of spreek af om samen te gaan wandelen, een spelletje te doen of gewoon even koffie te drinken. Contact houden is vaak makkelijker dan je denkt én het zorgt voor die broodnodige ontspanning!

Ook meer ontspannen? Download de Salut-app!

Wil je ook gezonder leven met meer ontspanning? Met nog meer van dit soort kleine, haalbare challenges dagen we je uit om beter voor jezelf te zorgen. Bijvoorbeeld door nieuwe dingen te leren, een planning-app te proberen of door de 4-7-8 ademhaling te doen om snel weer rustig te worden. Download de gratis Salut-app en ontdek al onze uitdagingen!

Werk aan je gezondheid met de Salut app

Bronnen
Trouw

Deel artikel

Laat een reactie achter