Aan de slag met je goede voornemens? Je huis gezond inrichten doe je met deze 4 tips

Ken je dat? Je loopt naar de keuken voor wat gezonde snacks en het eerste wat je ziet is de koekjestrommel… Daar gaan je goede voornemens! De kans is namelijk best groot dat je bij het zien van dit lekkers toch zwicht. Het klinkt misschien wat vreemd, maar het helpt als jij je huis gezond inricht. Hoe pak je dat aan? Doe de test, check onze 4 tips en maak werken aan je gezonde voornemens stukken leuker en makkelijker!

4 praktische tips voor een ‘snoepvrij’ huis

Wil je graag minder snoepen en kun je daar wel wat hulp bij gebruiken? Maak je huis ‘snoepvrij’! Het zal je verbazen hoeveel deze 4 slimme en vooral simpele tips jou gaan helpen.

 1. Verstop je guilty pleasures
  Staat de pot chocopasta naast jouw gezonde muesli? Tijd om ze uit elkaar te halen. Er is niks mis met af en toe een boterham met chocopasta. Maar dit is misschien niet zo handig als je net lekker aan de slag bent met je goede voornemens. Zorg dat jouw quilty pleasure uit het zicht staat.
 2. Leg altijd vers fruit en groente in het zicht
  Maak je keukentafel gezellig met een flink gevulde fruitschaal op tafel, zet snackgroente vooraan in je koelkast en ga voor een tonnetje snacktomaatjes op je werkplek. Of trakteer jezelf op deze makkelijke en gezonde TV snacks. Zo wordt kiezen voor een gezond tussendoortje veel makkelijker!
 3. Gebruik ondoorzichtige trommels en potten
  Heb jij van die leuke doorzichtige potten gevuld met lekkers? Heel gezellig, maar het helpt niet als je minder wilt snoepen. Het werkt veel beter als je de inhoud niet kunt zien. Wissel de potten vandaag nog om of zet ze uit het zicht.
 4. Kerstboom eruit, luchtzuiverende planten erin
  Kerstboom de deur uit? Dan is het tijd voor een nieuwe plant. Wist je dat er planten zijn met luchtzuiverende kwaliteiten? Deze in huis halen geeft je veel voordelen. Eentje op de slaapkamer zetten, kan er zelfs voor zorgen dat je beter slaapt. Dat geeft weer energie om bezig te blijven met je goede voornemens.

Hoe gezond is jouw huis? Doe de test!

Wil je weten of jouw huis ‘snoepvrij’ is ingericht? Doe hier de korte test en bekijk zeker ook de video met praktische tips. Tip! Je bent extra gezond bezig als je een lekker ontspannen muziekje opzet tijdens het herinrichten van je huis.

Wil je van je goede voornemens een nieuwe gewoonte maken?

Zoek je motivatie en wil je elke dag bijhouden hoe jij je voelt na een dag genieten van gezonde snacks? Download de gratis Salut-app, kies een mini-challenge die bij je past en haalbaar is en maak er stap voor stap een gezonde gewoonte van!

 

Werk aan je gezondheid met de Salut-app

Bronnen:
Voedingscentrum
Eurofleur

Deel artikel

Laat een reactie achter