Hoe neem bij je pauze bij thuiswerken?

We werken met z’n allen steeds vaker thuis. Bij sommige bedrijven is het zelfs de norm. Toch blijkt uit onderzoek dat veel mensen zich schamen als ze thuiswerken en pauze nemen. Of ze hebben het simpelweg te druk. Thuiswerkers hebben vaak het gevoel de hele dag bereikbaar te moeten zijn en raken uitgeput. Een pauze is dus hartstikke belangrijk. En met deze handige tips haal je daar het maximale uit!

Tips voor thuiswerken en pauze nemen

Moeite met thuiswerken en pauze nemen? Met deze 3 handige tips kom je de werkdagen beter door. Want het gaat er niet om hoeveel uren je maakt, maar hoe effectief je werkt in de uren die je hebt.

1. Pauzeer vaker en op tijd

Op tijd pauzeren op je werk is op kantoor al aan te raden, maar geldt zeker voor thuiswerkers. Door regelmatig een kleine pauze te nemen, houd je je namelijk hersenen scherp. Je krijgt dan nieuwe energie en je bent meer gefocust. Probeer uit te vinden wat voor jou het beste werkt. Neem bijvoorbeeld 5 minuten pauze na elke 25 minuten werk of ga voor een break van 20 minuten als je anderhalf uur erop hebt zitten.

2. Neem grote pauzes

Door een grote pauze te nemen tijdens het thuiswerken, kun je het werk echt even loslaten. Probeer daarbij ook eens ergens anders naartoe te gaan. Lunch dus niet aan je bureau, maar in een andere kamer. Of nog beter: in de buitenlucht. Dan kun je meteen een wandeling maken en wat bewegen. Houd voor je grote pauzes zoveel mogelijk vaste tijden aan. Dat helpt je om je er ook echt aan te houden. En je hebt iets om naar uit te kijken!

3. Doe iets ontspannends

Thuiswerken en pauze nemen om even de was te doen? Dat doen we allemaal wel eens. Toch is het slimmer om iets ontspannends te doen en die huishoudelijke taken te laten voor wat ze zijn. Ga even weg van het beeldscherm en doe bijvoorbeeld één van deze 3 makkelijke ontspanningsoefeningen. Of ga voor wat extra beweging, want zittend werk is ongezonder dan je denkt. Zo kom je echt weer even tot rust. Kun je daarna weer met nieuwe energie aan de slag!

Houd bij hoe je je voelt

Download de Salut app en houd bij hoe je je voelt. Zo ontdek je steeds meer over jezelf en krijg je inzichten in wat voor jou werkt. Het helpt je het maximale uit je pauze én werkdag te halen!

 

Werk aan je gezondheid met de Salut app

Bronnen:
HR Praktijk
Arboportaal
Metro

Deel artikel

23 Comments

Laat een reactie achter