Massage is goed voor je weerstand

19 oktober 2020

Massage is goed voor je gezondheid

Waarschijnlijk doe je het veel te weinig: je even lekker laten masseren. Maar wist je dat een massage heel goed is voor je gezondheid? Je ontspant er niet alleen van, regelmatig masseren geeft ook je weerstand een boost. Het aantal witte bloedcellen verhoogt na een massage. En die witte bloedcellen zijn nodig om infecties te bestrijden. Nog een extra voordeel: het stresshormoon cortisol verlaagt aanzienlijk na een massage. Het stresshormoon is niet goed voor je weerstand, dus minder cortisol, hoe beter. Met een massage geef je dus niet alleen jezelf een relaxmomentje. Ook je weerstand heeft er baat bij!

Is massage echt goed voor je gezondheid?

Door het masseren van je spieren verbetert je bloedcirculatie. Je bloedcirculatie is weer belangrijk bij het afvoeren van afvalstoffen uit je lichaam. Daarom is een goede doorbloeding in je spieren belangrijk. Het helpt niet goed afgevoerde afvalstoffen, zoals melkzuren, te verdwijnen. Na een nek- of schoudermassage voelen je spieren vaak weer soepel. Massage is een makkelijke manier om alles even helemaal los te laten. Het bevordert ook de aanmaak van de geluk stofjes in ons lijf: serotonine en oxytocine. Daardoor hebben we na een goede massage vaak een gevoel van rust en totale ontspanning.

Massage werkt zelfs tegen littekenweefsel

Een (regelmatige) massage doet wonderen: je weerstand gaat ervan omhoog, je bloedcirculatie verbetert en je maakt meer geluk stofjes aan. Maar er is meer. Een professionele litteken massage helpt bij het vervagen van littekens. Door de doorbloeding rondom littekenweefsel te verbeteren, wordt de huid daar weer beter gevoed. Die massage techniek moet regelmatig worden uitgevoerd door een huidprofessional. Na langere tijd zullen de littekens vervagen, de huid wordt zachter en zal minder ‘trekken.’ Maar ook zonder littekenweefsel is een massage dus een heel goed idee. Tijd om je partner even lief aan te kijken? Of misschien wil je zelf aan de slag. Dan kun je hier tips vinden voor een goede massage!

Bronnen:

  1. Bedrock Magazine: https://bit.ly/3m5h06w
  2. Bedrock Magazine: https://bit.ly/2T8F1gi


Alle artikelen

 


Voldoende beweging is van levensbelang

Terug naar alle blogs