Ben jij hartpatiënt en wil je begrijpen hoe je jouw aderen gezond houdt? Doe dan mee!

Wij geloven dat Nederlanders gezonder worden als zij zelf, gericht aan de slag gaan met hun leefstijl én daarover betrouwbare relevante feedback ontvangen. Op die manier kan iedereen bijdragen aan de ontwikkeling van kennis en inzicht. Dit wordt ook wel ‘Citizen science’ genoemd. Wij willen laten zien dat dit werkt. En wij willen leren onder welke omstandigheden dit het best tot zijn recht komt.

Je leefstijl bepaalt in grote mate je gezondheid en dus ook je risico op een (al dan niet herhaald) cardiovasculair incident. Maar wat is precies goed voor jou? Het gaat er niet om wat in het algemeen werkt, maar wat bij jou werkt. Door technologische vooruitgang zijn er steeds meer mogelijkheden om dat zelf te achterhalen.

Onderzoek: MyCardio

Hoe werkt het onderzoek?

Het project richt zich op hartpatiënten of mensen die een risico lopen op hartproblemen door aderverkalking, ook wel atherosclerose genoemd, die (herhaling van) een incident willen voorkomen. Kernvraag voor elke deelnemer is: met welke leefstijlinterventies kan ik de kwaliteit van mijn aderen verbeteren? Jij bepaalt, eventueel geadviseerd door jouw behandelend arts of therapeut, wat je wil uitproberen.

Gedurende een aantal maanden houd je jouw leefstijl bij in een gespecialiseerde app. Ook meet je regelmatig een aantal waarden die een betrouwbare indicatie geven van jouw vaat-gezondheid, bijvoorbeeld ontstekingswaarden in je bloed, bloeddruk en vaat-elasticiteit.

Beide houd je bij in jouw digitale gezondheidsomgeving van Selfcare. Een data scientist evalueert individueel het effect van de maatregelen en koppelt deze terug aan de deelnemer. De uitkomsten en ervaringen van alle deelnemers worden anoniem gebundeld en in anoniem-collectieve vorm teruggekoppeld aan de direct betrokken partijen.

Onderzoek: MyCardio

In samenwerking met

Aanmelden voor het onderzoek

Meld je nu aan, want er kunnen maximaal 30 personen deelnemen aan dit onderzoek.

Stuur via onderstaande knop een e-mail aan stichting Mijn Data Onze Gezondheid om jouw belangstelling kenbaar te maken, dan nemen wij snel contact met jou op!

Mail naar stichting Mijn Data Onze Gezondheid

 • Onderzoek: MyCardio
  Bijdragen aan de toekomst van onze gezondheid
  Nederlanders voelen zich in 2030 vijf jaar langer gezond.
 • Onderzoek: MyCardio
  Looptijd
  Het onderzoek loopt drie maanden, van eind augustus tot eind november.
 • Onderzoek: MyCardio
  Veilig en vertrouwd
  Het onderzoek is volledig anoniem.
©2019 Salut. | Privacy verklaring