Ben jij hartpatiënt en wil je begrijpen hoe je jouw aderen gezond houdt?

Wij geloven dat Nederlanders gezonder worden als zij zelf, gericht aan de slag gaan met hun leefstijl én daarover betrouwbare relevante feedback ontvangen. Op die manier kan iedereen bijdragen aan de ontwikkeling van kennis en inzicht. Dit wordt ook wel ‘Citizen science’ genoemd. Wij willen laten zien dat dit werkt. En wij willen leren onder welke omstandigheden dit het best tot zijn recht komt.

Je leefstijl bepaalt in grote mate je gezondheid en dus ook je risico op een (al dan niet herhaald) cardiovasculair incident. Maar wat is precies goed voor jou? Het gaat er niet om wat in het algemeen werkt, maar wat bij jou werkt. Door technologische vooruitgang zijn er steeds meer mogelijkheden om dat zelf te achterhalen.

Salut heeft in samenwerking met stichting Mijn Data | Onze Gezondheid en Selfcare een pilot MyCardio georganiseerd. Salut is met name geïnteresseerd in de drijfveren en ervaringen van deelnemers. Zij kunnen zich bij Salut aanmelden voor een interview, dat zal worden meegenomen bij de evaluatie van het traject.

Onderzoek: MyCardio

Hoe werkt het onderzoek?

Het project richt zich op hartpatiënten of mensen die een risico lopen op hartproblemen door aderverkalking, ook wel atherosclerose genoemd, die (herhaling van) een incident willen voorkomen. Kernvraag voor elke deelnemer is: met welke leefstijlinterventies kan ik de kwaliteit van mijn aderen verbeteren? Jij bepaalt, eventueel geadviseerd door jouw behandelend arts of therapeut, wat je wil uitproberen.

Gedurende een aantal maanden houd je jouw leefstijl bij in een gespecialiseerde app. Ook meet je regelmatig een aantal waarden die een betrouwbare indicatie geven van jouw vaat-gezondheid, bijvoorbeeld ontstekingswaarden in je bloed, bloeddruk en vaat-elasticiteit.

Beide houd je bij in jouw digitale gezondheidsomgeving van Selfcare. Een data scientist evalueert individueel het effect van de maatregelen en koppelt deze terug aan de deelnemer. De uitkomsten en ervaringen van alle deelnemers worden anoniem gebundeld en in anoniem-collectieve vorm teruggekoppeld aan de direct betrokken partijen.

Onderzoek: MyCardio

In samenwerking met

Aanmelding gesloten

Deze fase van MyCardio is afgerond in december 2019.

Voor meer info kunt u zich richten tot https://www.mycardio.nl/.

 

 • Onderzoek: MyCardio
  Bijdragen aan de toekomst van onze gezondheid
  Nederlanders voelen zich in 2030 vijf jaar langer gezond.
 • Onderzoek: MyCardio
  Looptijd
  Het onderzoek loopt van augustus tot december 2019
 • Onderzoek: MyCardio
  Veilig en vertrouwd
  Contactgegevens worden alleen gebruikt voor het plannen van een interview en daarna verwijderd. Gespreksverslagen worden volledig geanonimiseerd verwerkt.
©2020 Salut. | Privacy verklaring