Wil jij bijdragen aan de toekomst van onze gezondheid? Dat kan!

Stel je voor: je kunt op elk moment bepalen hoe gezond je bent. Niet door naar een dokter te gaan of door een vragenlijst in te vullen, maar gewoon, je ziet het op je smartphone. Je krijgt ook meteen suggesties die bij je passen als dat nodig is. Gaaf toch?

Nu is dit nog een droombeeld. Op basis van het concept van positieve gezondheid is het al wel mogelijk om, via vragenlijsten, te kijken hoe gezond je bent. In samenwerking met Stichting IZZ, het Institute for Positive Health (IPH) en Coöperatie VGZ onderzoeken we hoe we ‘positieve gezondheid’ digitaal meetbaar kunnen maken. Zodat steeds meer mensen hun positieve gezondheid eenvoudig en betrouwbaar in kaart kunnen brengen. Zo kunnen we er samen voor zorgen dat Nederlanders zich in 2030 vijf jaar langer gezond voelen!

Onderzoek: Positieve Gezondheid Digitaal Meetbaar Maken

Hoe werkt het onderzoek?

Als deelnemer installeer je de Journeys app van Sentiance. Met deze app verzamelen we gegevens afkomstig van de sensoren in je telefoon. Daarnaast vragen wij jou om de Positieve Gezondheidsenquête van IPH in te vullen. Het onderzoek duurt maximaal 3 maanden. Je krijgt 4 verzoeken per mail om aan de enquête mee te doen.

De meetgegevens uit je telefoon vergelijken we met de antwoorden in de enquêtes. We willen vaststellen of er een verband is tussen de meetgegevens en het beeld over jouw gezondheid dat jij zelf geeft in de enquêtes.

Werk jij mee aan de toekomst van positieve gezondheid?

Onderzoek: Positieve Gezondheid Digitaal Meetbaar Maken

In samenwerking met

Aanmelden voor het onderzoek

Dit onderzoek is inmiddels afgerond, het is daarom niet meer mogelijk om je aan te melden. Mocht je vragen hebben over dit onderzoek neem dan contact met ons op.

 • Onderzoek: Positieve Gezondheid Digitaal Meetbaar Maken
  Bijdragen aan de toekomst van gezondheid
  Nederlanders voelen zich in 2030 vijf jaar langer gezond.
 • Onderzoek: Positieve Gezondheid Digitaal Meetbaar Maken
  Looptijd
  Het onderzoek loopt maximaal drie maanden.
 • Onderzoek: Positieve Gezondheid Digitaal Meetbaar Maken
  Veilig en vertrouwd
  Het onderzoek is volledig anoniem.
©2020 Salut. | Privacy verklaring