Slaat de verveling toe? Ga online spelletjes spelen met vrienden!

8 februari 2021

Online spelletjes spelen is helemaal hip!

De lock-down duurt voort; kroegen blijven nog even dicht en thuis samenkomen met vrienden mag voorlopig ook al niet. Hoe komen we die lange weekenden door?  Pak je tablet of laptop er maar vast bij. Er zijn namelijk talloze superleuke apps waarmee je gezamenlijk online spelletjes kunt spelen of een feestje kunt geven. Het haalt het misschien niet bij écht contact, maar zorgt wel voor een leuke avond. Samen online spelletjes spelen is populairder dan ooit.

Welke spelletjes zijn er allemaal?

Waar heb jij zin in? Een filmavond met vrienden, een pubquiz met je hele familie of een spel waarmee je punten kan verdienen? Online kan het allemaal. En in deze tijd zijn we daar heel dankbaar voor. Salut zet vijf leuke spelletjesapps op een rij.

Houseparty

Met Houseparty kun je virtuele feestjes geven! Ideaal voor als je iets te vieren hebt deze maand. Nodig zo veel vrienden en familie uit als je wilt en speel samen spelletjes zoals ‘wie ben ik’ en ‘pictionary.’ Handig: elk spel heeft een chatfunctie. Check de app hier.

Teleparty

Mis je filmavondjes met vrienden? Daar heeft Netflix wat op bedacht. Met Teleparty kun je apart van elkaar dezelfde film kijken. Synchroon natuurlijk, en met chatfunctie. Kun je de film lekker becommentariëren. Dit is de app.

Geoguessr

Ben jij iemand die nooit de weg kwijtraakt? Misschien ben je dan wel heel goed in Geoguessr! Nodig je vrienden uit voor een online potje en versla ze genadeloos. Je krijgt een locatie in Google Streetview te zien. Vervolgens moet je raden waar dat is. Hoe dichter bij je zit, hoe meer punten je verdient. De gratis versie kun je één keer per dag spelen. Bekijk het spel hier.

Kahoot!

Met Kahoot! kun je een online quiz maken. Laat je helemaal gaan en stel zelf de tofste pubquiz samen met eigen vragen. De mensen die je uitnodigt hoeven zich niet te registreren om mee te kunnen doen. Lekker makkelijk en snel. Download de app hier.

Skribbl

Kies een woord en probeer daarvan een tekening te maken. De anderen moeten raden wat jij tekent. Met Skribbl kun je dit spelletje samen online spelen. Je kunt het met wildvreemden van over de hele wereld spelen. Speel jij liever met vrienden of familie? Dan maak je een eigen spel (private room) aan waar je mensen voor uitnodigt met een link. Dit is Skribbl!

Bronnen:

    1. Elle: http://bit.ly/3tCSyxT
    2. Volkskrant: http://bit.ly/36T3BJH


Alle artikelen

 


Overgewicht

Terug naar alle blogs