Over Salut.

Over Salut.

Missie en visie

Salut. werkt aan een gezonder Nederland. Dat is hard nodig. We hebben een goed zorgstelsel en de beste zorgprofessionals. Helaas blijft het zorggebruik stijgen. Mede veroorzaakt door toenemende obesitas, diabetes 2, COPD, kanker en burn out. Deze ziektebeelden zijn deels te wijten aan lifestyle. Dat los je met meer -en betere- zorg niet op.

Wij willen er daarom voor zorgen dat mensen hun levensstijl blijvend kunnen aanpassen en langer gezond blijven. Onze concrete missie is dat Nederlanders zich in 2030 vijf jaar langer gezond voelen.

We maken een bewust onderscheid tussen gezond voelen en gezond zijn. Persoonlijk welbevinden heeft sterk te maken met gezond voelen en eigen regie. Het zorgt voor verhoogde inzetbaarheid en sociale participatie.

Ons doel is je te helpen om gezond te blijven, gezonder te worden, de weg te vinden naar gepaste zorg indien nodig en jou de dagelijkse regie te geven in dat proces. Onder meer door je zorg- en gezondheidsdata te ontsluiten en door diensten te bieden die helpen gezonde keuzes te maken op basis van je eigen gezondheidsprofiel.

Persoonlijk, veilig, effectief en betrouwbaar.

Over Salut.
Over Salut.

Organisatie

Salut. is een zelfstandige organisatie met een maatschappelijk doel. We zijn een klein team en werken samen met diverse externe partijen om een afgewogen, levensloop bestendige portefeuille van diensten te kunnen bieden.

Oorsprong

In 2018 heeft coöperatie VGZ een ‘moonshot’ team ingericht om op zoek te gaan naar nieuwe manieren om haar missie ‘Samenwerken aan een gezonder Nederland’ te vervullen. Van meet af aan is er ruimte aan het team gegeven om de toegevoegde waarde ook buiten de kaders van de zorgverzekeringswet en de wet langdurige zorg te zoeken.

De belangrijkste waarde werd gevonden in het nastreven van meer eigen regie over gezondheid, met name door diensten aan te bieden op het gebied van lifestyle en preventie. Alles met het oogmerk mensen te helpen gezond te blijven, gezonder te worden en bij ziekte meer grip te hebben op het proces.

Omdat deze activiteiten buiten het reguliere bereik van VGZ vallen was een andere rechtsvorm – los van Coöperatie VGZ – nodig. Coöperatie VGZ en de ‘spin-out’ Salut blijven in een strategisch partnerschap aan elkaar verbonden.

Over Salut.

Samen werken aan de toekomst van onze gezondheid begint hier!

Wil jij meewerken aan de toekomst van onze gezondheid?

Neem contact met ons op

Wil jij meer weten over hoe wij omgaan met data? Klik dan hier voor onze privacy policy.

©2020 Salut. | Privacy verklaring