Dankbaarheid verbetert je humeur

24 augustus 2020

Dankbaarheid verbetert je humeur

Tips om je beter te voelen: wees dankbaar

Ben je op zoek naar tips om je beter te voelen? Probeer vaker stil te staan bij alles wat je hebt. Uit onderzoek blijkt dat dankbaarheid je humeur verbetert. In ons drukke bestaan willen we eigenlijk altijd meer. Meer vakanties, een groter huis, een betere smartphone en ga zo maar door. Op social media lijkt iedereen een fantastisch leven te hebben en altijd gelukkig te zijn. Altijd meer en beter willen, zorgt voor een flinke verhoging van interne stress. En interne stress is niet goed voor je gezondheid. Door dankbaar te zijn voor wat je al hebt, verandert je mindset. Je voelt je blijer en gelukkiger.

Dankbare mensen voelen zich beter

‘Geluk leidt niet tot dankbaarheid. Dankbaarheid leidt tot geluk,’ zegt monnik David Steindl-Rast in een Tedtalk. Door vaker om je heen te kijken, leef je meer in het nu. Je gaat je eigenschappen, relaties en bezittingen meer waarderen.

Houd een dankbaarheidsdagboek bij

Een dankbaarheidsdagboekje bijhouden is makkelijk en het geeft veel positieve energie. Bedenk
’s ochtends waar je dankbaar voor bent en schrijf het op. Zo begin je je dag optimistisch. Ben jij niet zo van het opschrijven? Je kunt ook vast moment per dag nemen waarop je aandacht geeft aan dankbaarheid. Waar ben je dankbaar voor die dag? En dat kan van alles zijn: van een fijne ontmoeting, een kopje koffie in de zon, een voedzame lunch tot de plek waar je werkt. Dankbaarheid is effectief : mensen met een positieve mindset zijn minder depressief en slapen beter.

Tips om je beter te voelen: uit je dankbaarheid naar anderen

Ben jij dankbaar voor die mooie vriendschap of goede relatie met een dierbare? Zeg het! We zijn niet meer zo gewend om onze dankbaarheid naar anderen te uiten, maar het kan heel waardevol zijn. Laat het weten wanneer je je dankbaar voelt. De ander zal zich gewaardeerd voelen en dat versterkt het gevoel van dankbaarheid.Alle artikelen

 


Water uit je plastic flesje

Terug naar alle blogs