Wearables & Gezondheid

Het is wetenschappelijk bewezen dat fysieke inspanning leidt tot een betere gezondheid. Het is echter onduidelijk of nieuwe technologische hulpmiddelen, zoals wearables en smartwatches ervoor zorgen dat gebruikers van wearables ook effectiever zijn in het bereiken van een betere gezondheid. In samenwerking met Selfcare, Coöperatie VGZ en de Radboud Universiteit willen wij in dit onderzoek hier meer inzicht in vergaren.

Heb jij een Fitbit? Lees dan snel meer over het onderzoek. Heb jij geen Fitbit? Dan kun je helaas niet mee doen aan het onderzoek.

Onderzoek: Wearables & Gezondheid

Hoe werkt het onderzoek?

In het onderzoek willen wij weten hoeveel stappen jij hebt gelopen. Hiervoor is het van belang om je Fitbit te koppelen aan Selfcare en je Fitbit bewegingsdoelen uit te schakelen. Selfcare is een platform waarmee je je stappen kunt synchroniseren. De informatie over jouw stappen gebruiken we vervolgens om je een terugkoppeling te geven over jouw behaalde stappen in vergelijking tot anderen.

Om conclusies te trekken moeten we dus veel data verzamelen. Omdat het over persoonlijke data gaat, hebben wij het maximale gedaan om er zeker van te zijn dat er met de verzamelde data verantwoord omgegaan wordt. Wil jij meer weten over de dataverzameling in dit onderzoek? Klik dan hier.

Aanmelden als deelnemer

 • Onderzoek: Wearables & Gezondheid
  Bijdragen aan de toekomst van gezondheid
  Nederlanders voelen zich in 2030 vijf jaar langer gezond
 • Onderzoek: Wearables & Gezondheid
  Looptijd
  Het onderzoek loopt maximaal één maand
 • Onderzoek: Wearables & Gezondheid
  Veilig en Vertrouwd
  De data wordt na het onderzoek verwijderd

In samenwerking met

Aanmelden voor het onderzoek

Dus, lijkt het je leuk om een bijdrage te leveren aan wetenschappelijk onderzoek en de toekomst van gezondheid? Vul dan de onderstaande gegevens in en registreer je door op deelnemen aan het onderzoek te klikken. De gegevens hebben we nodig, zodat we jouw stappen kunnen vergelijken met mensen die op jou lijken. Dat is wel net zo eerlijk!

Om het gemiddelde aantal stappen per dag te vinden, klik je rechtsboven in de Fitbit app op account (1), selecteer je een account (2) en lees je het gemiddelde aan stappen af (3).

©2019 Salut. | Privacy verklaring