Digitaal en persoonlijk

Bij Salut geloven we dat technologie ons kan helpen om gezonder te worden. Dat het ons inzichten kan geven die helpen bij het aanleren en ontwikkelen van een gezondere leefstijl. Door digitalisering wordt de beschikbare data steeds persoonlijker en makkelijker te gebruiken.

Mensen integreren technologie meer en meer in hun leven.

Spraakassistenten als Google Home en Alexa zijn in opmars. Veel mensen hebben een slimme thermostaat die hun verbruik bijhoudt en aangeeft hoe ze energie kunnen besparen. En in ons straatbeeld zien we steeds meer Tesla’s rijden. Ook gebruiken mensen steeds meer apps en tools om bijvoorbeeld bij te houden hoe ze slapen en hoeveel ze bewegen. Doordat we steeds meer data over onszelf kunnen bijhouden krijgen we meer inzicht in onze eigen gezondheid en leefstijl.

En welke data je kunt bijhouden en kunt delen gaat steeds verder.

In de toekomst breng je je persoonlijke data gewoon mee naar de dokter. Hij kan dan op jouw verzoek uitlezen hoeveel je hebt geslapen, wat je bloedwaardes de laatste dagen waren, hoeveel je hebt gelopen, wat je hartslag de afgelopen periode was, enz.

De dokter kan deze data gebruiken om een eerste betere diagnose te stellen, maar ook om je betere vragen te stellen en goed te luisteren.

Door persoonlijke data continu te monitoren kun je ook veranderingen opmerken in je gezondheid.

En over een paar jaar maakt je smartphone misschien al automatisch een afspraak met je dokter bij een verontrustende verandering. Of artsen en medisch specialisten kunnen zich in de toekomst met jouw toestemming abonneren op je patiënten data.

Salut houdt de verschillende technologische ontwikkelingen nauwlettend in de gaten. En vertaalt deze naar handige functionaliteiten in de Salut app zodat jij steeds meer grip krijgt op je gezondheid.

Alles over jouw gezondheid
op één plek!

Nieuwe gewoonten in kleine stapjes
Overzicht hoe je ervoor staat
Focus op hoe je je voelt
Koppel je activity-tracker
Medische data altijd bij de hand