Ontsluiten zorgdata naar PGO’s

Per 1 juli heeft iedereen er recht op; een persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO). Een persoonlijke gezondheidsomgeving is een website of app, waarin je informatie over je eigen gezondheid bij kan houden. Zo kan je jouw medische gegevens verzamelen en beheren, maar deze ook delen met anderen. Van behandeling tot lab-uitslagen en van medicatie tot inentingen, al jouw medische gegevens komen in je PGO. Deze gegevens zijn van jou en blijven je hele leven beschikbaar.

Ontsluiten over RZP

RZCC en Salut onderschrijven de visie om de patiënt via een PGO inzicht in zijn/haar gegevens te geven. Het RZCC faciliteert het Regionaal Zorgcommunicatie Platform (RZP) waarmee gegevens vanuit verschillende bronnen ontsloten worden naar een PGO. In 2020 worden in een pilot met behulp van het RZP drie PGO’s geïmplementeerd.

Leren over het PGO

In deze pilot onderzoekt Salut – samen met de Achtste Barrier en RZCC – wat een persoonlijke gezondheidsomgeving voor burgers betekent. Door een kleine groep mensen te laten werken met een PGO, krijgen we inzicht in hoe het werkt, wat goed gaat, hoe het PGO wordt ervaren en wat nog beter kan.

Alles over jouw gezondheid
op één plek!

Nieuwe gewoonten in kleine stapjes
Overzicht hoe je ervoor staat
Focus op hoe je je voelt
Koppel je activity-tracker
Medische data altijd bij de hand