Stichting IZZ en Salut werken samen

Al jaren maakt Stichting IZZ zich sterk voor ‘gezond werken in de zorg’. Want goed voor jezelf zorgen en je leefstijl op peil houden kan uitdagend zijn, zeker als je in de zorg werkt. Daarom zorgen IZZ en Salut nu samen voor meer grip op de gezondheid van zorgmedewerkers.

Meer weten

Aan de slag met jouw leefstijl

In de Salut-app vind je een speciale IZZ-omgeving, geheel afgestemd op jouw werk als professional in de zorg. De inhoud van deze omgeving wisselt van thema en motiveert, inspireert en helpt je om heel concreet aan je leefstijl te werken. Zodat jij je fit en energiek blijft voelen en met plezier je werk doet. Het eerste thema is Mentale Veerkracht. In de app zelf, buiten de IZZ-omgeving, vind je nóg meer inspiratie om op diverse leefstijlgebieden kleine stappen te zetten richting een gezonder gevoel.

Meer weten over de Salut-app? Bekijk de video.

Wat is Salut?

Salut is een app die je helpt met jouw gezondheid. Je gezondheid meten én verbeteren doe je met Salut. Met de app ontdek je dat wat je doet en hoe jij je voelt in verbinding staat met je gezondheid. Je zult verrassende patronen zien en beter begrijpen hoe je jouw leefstijl kunt verbeteren. Salut is een volle dochter van de ANBI Stichting Langer Gezond en kent een brede maatschappelijke verankering en context. Haar kerndoelstelling wordt gevormd door de intrinsieke wens Nederland gezonder te maken door iedereen in Nederland duurzaam te ondersteunen bij gezonder worden en blijven.

De app downloaden?

Waarom werkt IZZ samen met Salut?

Vanuit het werk dat Stichting IZZ doet is duidelijk dat leefstijl een belangrijke rol speelt binnen het welzijn en de vitaliteit van medewerkers in de zorg. Zij worden bijvoorbeeld bovengemiddeld mentaal en fysiek belast in hun werk. Stichting IZZ heeft daarom toenadering gezocht tot Salut om de Salut-app te introduceren zodat mensen zelf ondersteund kunnen worden bij het werken aan een gezondere leefstijl.

Hoe gaan jullie om met mijn gegevens?

Het beschermen, koesteren en het laten werken van de data voor jou is onderdeel van het Salut DNA. Jouw gegevens zijn in jouw en onze handen veilig en beschermd. Ze helpen je gezonder te worden en te blijven. IZZ heeft geen toegang tot je gegevens en ze worden niet voor commerciële doeleinden van derden ingezet. Lees hier meer over hoe wij je gegevens voor jou inzetten.

Hoe krijg ik toegang tot de speciale inhoud voor zorgmedewerkers?

In de Salut-app vind je, na het installeren en openen, op het homescreen een grote knop met de vraag: “Werk je ook in de zorg?”. Als je daar op klikt, dan krijg je toegang tot een aparte pagina die gewijd is aan de zorg. De pagina heeft steeds een thematische inhoud, startend bij het thema Mentale Veerkracht.

Wil je deze tegel niet meer zien?
Klik dan op het kruisje rechtsboven. Mocht je van gedachten veranderen, ga dan naar ‘Dit ben ik’ -> Salut Partners om de tegel terug te halen.

Krijg ik ook toegang tot deze speciale inhoud als ik niet verzekerd ben via IZZ?

Jazeker! Stichting IZZ is er voor iedereen die werkzaam is in de zorg. Ook als je niet via IZZ verzekerd bent. Natuurlijk hoopt IZZ dat je ooit wél kiest voor hun verzekering, maar dat is geen vereiste om met de Salut-app aan je leefstijl te werken.

Wat mag ik verwachten van deze speciale inhoud?

Op het specifiek scherm binnen de Salut-app werkt Salut samen met Stichting IZZ om relevante informatie met je te delen en je handige hulpmiddelen aan te reiken die je helpen met werken aan een gezonde(re) leefstijl. Ook vind je er gave blogs en inspirerende artikelen.

Ga aan de slag met de mini-uitdagingen die passen bij het thema van dat moment. Of verdiep je in bijeenkomsten die mogelijk interessant voor je zijn. Elke jaar komen er drie of vier verschillende thema’s aan bod. We starten met ‘Mentale veerkracht’.

Meer weten?

Op deze pagina vind je veelgestelde vragen over IZZ in de Salut-app. Staat je vraag er niet bij? Neem dan hier een kijkje of check de site van IZZ.

Alles over jouw gezondheid
op één plek!

Nieuwe gewoonten in kleine stapjes
Overzicht hoe je ervoor staat
Focus op hoe je je voelt
Koppel je activity-tracker
Medische data altijd bij de hand