Samenwerking Vereniging Arts en Leefstijl en Salut

De Vereniging Arts en Leefstijl en gezondheidsapp Salut gaan samenwerken in het streven naar een gezondere leefstijl voor iedereen. Het belang van een gezonde leefstijl is actueler dan ooit. In 2019 had iets meer dan de helft van de Nederlandse volwassenen matig of ernstig overgewicht. Het aantal mensen met een chronische ziekte, zoals hart- en vaatziekten en diabetes type 2, neemt toe. 70% van de zorgklachten wordt mede veroorzaakt door een slechte leefstijl.

Salut werkt samen met Vereniging Arts en Leefstijl vanuit dezelfde doelstelling; Nederland gezonder maken door ondersteuning te bieden op het gebied van leefstijl en leefstijlgeneeskunde. Het is voor beiden dan ook niet meer dan logisch om de krachten te bundelen en elkaar te versterken.

Vereniging Arts en Leefstijl wil Nederland gezonder maken door leefstijlgeneeskunde te implementeren in de gezondheidszorg. Bij de huisarts en bij apothekers, medisch specialisten, POH-er, diëtisten, leefstijlcoaches. “We willen dat patiënten weten dat ze met een gezonde leefstijl sommige ziekten kunnen voorkomen en het gebruik van medicatie mogelijk kunnen verminderen”, aldus Iris de Vries, voorzitter Vereniging Arts en Leefstijl.

Ook Salut wil Nederland gezonder maken. Marck Mulder, directeur van Salut, licht dit toe. “We willen gebruikers van onze app laten ervaren wat hun gedrag betekent voor hun gezondheid. In de Salut app kan je gegevens over de persoonlijke leefstijl vastleggen, samen met het dagelijkse gevoel van je gezondheid. De Salut app analyseert dit en verschaft inzicht in patronen en biedt concrete ondersteuning. Dit geeft direct meer regie over de eigen gezondheid. Salut helpt gebruikers zo op weg naar een gezondere leefstijl.”

Direct toegang tot PGO

In de Salut app kunnen gebruikers ook direct aan het werk met de PGO van Ivido. Een PGO (persoonlijke gezondheidsomgeving) is een veilige online plek waar iemand alle informatie over zijn of haar gezondheid kan vinden en beheren. Dit najaar zal 96% van alle huisartsen data delen via MedMij. Patiënten kunnen dan op een veilige manier hun data raadplegen via een PGO met MedMij-label. Aan het einde van dit jaar volgen de gegevens van GGZ-instellingen. Later volgen ook laboratoriumuitslagen en medicatie.

Meer informatie: www.gezondmetsalut.nl en www.artsenleefstijl.nl