Het is geen nieuws meer. 48% van de zorgprofessionals ervaart een hoge werkdruk. Dit blijkt onder andere uit dit onderzoek van IZZ en PGGM&CO, gehouden onder 2.000 zorgmedewerkers. Daarom introduceert IZZ samen met The Mental Move en Salut de Mentale Gezondheidstest voor IZZ-leden.

Oorzaken hoge werkdruk in de zorg

Niet lekker in je vel zitten kan iedereen overkomen. Maar voor zorgprofessionals kan een te hoge werkdruk eerder op de loer liggen. Hier zijn meerdere redenen voor. Als eerste natuurlijk de invloed van twee jaar corona. Daarnaast spelen personeelstekorten en de oplopende zorgvraag door vergrijzing ook een rol.

De Mentale Gezondheidstest

Om mentale zorg voor zorgmedewerkers toegankelijker te maken, introduceert IZZ samen met The Mental Move en Salut de Mentale Gezondheidstest voor IZZ-leden. Deze test, gemaakt door de psychologen van The Mental Move, geeft op laagdrempelige manier weer hoe het met je gaat. Dit geeft zorgprofessionals meer inzicht en regie over hun eigen gezondheid.

De Mentale Gezondheidstest bestaat allereerst uit 10 korte vragen die meteen een indicatie geven of de eerste stap naar zelfzorg gemaakt moet worden; een bezoek aan de huisarts. Vervolgens kun je ervoor kiezen om de verdiepende vragen ook te beantwoorden voor nog meer inzicht en zelfkennis.

Benieuwd geworden? Je vindt de Mentale Gezondheidstest hier

Ook samenwerken met Salut?

Wil je als organisatie ook weten hoe het met je medewerkers gaat? En verkennen of deze Mentale Gezondheidstest jou kan helpen met het preventief verbeteren van de mentale gezondheid van medewerkers? Neem dan vrijblijvend contact op met Joos van den Eerenbeemt (Hoofd Product en Propositie bij Salut) via joos@gezondmetsalut.nl. We kunnen dan met elkaar ontdekken wat de test voor de vitaliteit van jouw bedrijf en medewerkers kan betekenen en bovendien alle techniek uit handen nemen.

Werk aan je gezondheid met Salut

 

Lees hier meer over de samenwerking tussen Stichting IZZ en Salut.
Meer over de samenwerking tussen The Mental Move en Salut vind je hier.