Ontwikkel nieuwe gewoonten door je brein te automatiseren

Gedragsverandering, wie worstelt er niet mee? Dat is ook niet vreemd als de hele wereld om je heen er op gericht is om gedrag te sturen. Gedragswetenschapper Inge Wolsink biedt via haar bedrijf Peaceful Passion met een audiocursus een daadkrachtige oplossing, die naadloos aansluit op de visie van Salut op gezonder leven. Lees meer over de mooie samenwerking die er vervolgens is ontstaan.

Succesvol nieuwe gewoonten ontwikkelen

Hoe komt het dat 90% van de mensen met goede voornemens, er niet in slaagt om de gestelde doelen te behalen? Terwijl de wens om gezonder te leven er wel degelijk is? Gedragswetenschapper Inge Wolsink van Peaceful Passion heeft een formule in de vorm van een audiocursus ontwikkeld die niet alleen inzicht geeft in gedrag (waarom doe je wat je doet). Ook legt ze op praktische wijze uit hoe gedrag op een positieve manier omgezet kan worden in nieuwe gewoonten. Dit sluit perfect aan bij de missie van Salut: inzicht en regie geven over je eigen gezondheid en de appgebruiker helpen met het vormen van nieuwe gewoonten. Salut hoopt dat werken aan je gezondheid en het vormen gewoonten stukken eenvoudiger wordt door de komst van de wetenschappelijk onderbouwde audiocursus ‘Ontwikkel gewoonten’ (Building Sustainable Habits) van Peaceful Passion.

Joos van den Eerenbeemt, Hoofd Product en Propositie bij Salut, over de samenwerking: “Het mooie van Peaceful Passion is dat je simpelweg kunt luisteren. Je luistert en wordt bij de hand genomen, in een rustig tempo en met duidelijke uitleg. Op deze manier versterken we de wijze waarop Salut je probeert te helpen met gezonde(re) keuzes. En voegen we een ‘menselijk aspect’ toe aan onze digitale omgeving.”

In 7 hoofdstukken van droom naar nieuwe gewoonte

Wat is eigenlijk gezond gedrag en waarom doe je wat je doet? Hoe herken je triggers die je verleiden om terug te vallen in oud gedrag? De audiocursus geeft in 7 hoofdstukken antwoord op deze vragen. Daarnaast zijn er 7 praktische oefeningen die gebruikers helpen om de verandering in de praktijk te brengen. Ook ontdekt de gebruiker hoe hij of zij op een positieve manier vooruitgang boekt en schuldgevoelens stap voor stap loslaat. Gebruikers van de Salut-app kunnen eerst de gratis introductiesessie van deze audiocursus beluisteren. Vervolgens kunnen zij desgewenst doorstromen naar de audiocursus. De cursus duurt twee weken en kost je slechts een kwartiertje ‘les’ per dag.

Inge Wolsink, eigenaar van Peaceful Passion over de samenwerking:
“Salut kwam op mijn pad doordat oud-collega onderzoeker Brian Doornenbal (Data wetenschapper bij Salut) de audiocursus had beluisterd. Hij was daarna zo enthousiast dat hij zei: dit moet in onze app. Toen ik eenmaal in gesprek was met Salut, begreep ik waarom. We hadden namelijk in een mum van tijd de brug tussen Salut en Peaceful Passion glashelder.

We delen onze:

  • Missie: mensen helpen gezond te leven.
  • Methode: ons baseren op wetenschappelijk onderzoek.
  • Kern-aanname: grip krijgen op je gewoonten is fundamenteel voor gezonder leren leven.”

Zelf werken aan gezonde gewoonten?

Het is heel gezond om even stil te staan en terug te kijken op de afgelopen maanden. Hoe staat het ervoor met jouw voornemens? Waar wil je vervolgens de komende maanden van dit jaar op focussen? Kun je hierbij wel een zetje in de juiste richting gebruiken? Begin dan vandaag nog met het beluisteren van de introductiesessie van Peaceful Passion in de Salut-app. Heb je de gratis Salut-app nog niet? Download de app via onderstaande buttons of ga naar je app store.

Werk aan je gezondheid met de Salut-app