Na een succesvolle start van de samenwerking tussen Stichting IZZ en Salut met het thema ‘Mentale veerkracht’, is nu tijd voor het volgende thema. En dat is zonder twijfel ‘Eerste hulp bij slaap”. Onderzoek toont namelijk aan dat 1 op de 5 zorgprofessionals slecht slaapt. Omdat voldoende slaap cruciaal is voor een gezond en vitaal leven, biedt Salut samen met Stichting IZZ een speciale omgeving hierover aan in de Salut-app. Waarin alles gericht is op eerste hulp bij slaap voor zorgprofessionals. 

Hoe kan Stichting IZZ helpen?

Op het startscherm van de app staat een tegel met slaapcontent. Of je verzekerd bent via IZZ of niet, maakt niet uit. Iedereen kan hier gebruik van maken. Als zorgprofessional kun je bijvoorbeeld aan de slag met een slaapscan, je kunt je inschrijven voor een Masterclass “Beter slapen kan je leren” en profiteren van divers ledenvoordeel. Elke week vind je een nieuw artikel waarin we dieper in gaan op beter slapen vanuit de leefstijlgebieden Beweging, Ontspanning, Voeding en Gewoonte. Al deze leefstijlgebieden kunnen namelijk invloed hebben op het thema ‘Eerste hulp bij slaap’. 

Hoe kan de gratis Salut-app helpen met beter slapen?

De Salut-app is op verschillende manieren in te zetten als steuntje in de rug. Gezondheid meten én verbeteren doe je met de app. Je ontdekt hoe dat wat je doet en hoe jij je voelt in verbinding staat met je gezondheid. Je kunt verrassende patronen zien en beter begrijpen hoe je jouw leefstijl kunt verbeteren. Om dit concreet te maken en je eigen slaapgedrag beter te leren kennen, vul je dagelijks in hoe jij je voelt en hoeveel slaapuren je gemaakt hebt. Na een week kun je al kijken of er een patroon in zit. Alles heeft als doel om de zorgprofessional regie te pakken over je gezondheid en nachtrust. 

Meer over de samenwerking tussen Stichting IZZ en Salut vind je hier.
 

Werk aan je gezondheid met de Salut-app