Salut en The Mental Move werken samen aan bewustwording en preventie

Psychische klachten. Bijna de helft van de Nederlanders krijgt hier mee te maken. Met name stemmingsstoornissen en werkstress zorgen ervoor dat mensen moeite hebben met goed functioneren en zelfs lange tijd uitvallen. Met radicale levensveranderingen als mogelijk gevolg. Om meer bewustwording over het belang van mentale gezondheid en de preventie van psychische klachten te verspreiden, slaan Salut en The Mental Move de handen ineen.

Psychische klachten; de cijfers

Volgens het Trimbos Instituut worden de kosten van verzuim door depressie op 1,8 miljard geschat. Bij uitval door werkstress is dit maar liefst 3,1 miljard, op jaarbasis. Mentale gezondheid is daarom een belangrijk onderdeel van de missie van leefstijlapp Salut: inzicht en regie geven over je eigen gezondheid en je zo op weg helpen naar een steeds gezondere leefstijl. Met deze missie als uitgangspunt, is er een mooie samenwerking ontstaan met The Mental Move. The Mental Move maakt mentale zorg toegankelijk en helpt organisaties met het (preventief) verbeteren van mentale gezondheid bij medewerkers.

Van zorg naar preventie met Salut en The Mental Move

Ervoor zorgen dat mensen goed in hun vel zitten, schreeuwt om prioriteit. Daarom staat preventie van mentale klachten met behulp van leefstijl in de samenwerking tussen Salut en The Mental Move op nummer 1. En heeft Salut de mentale zelftest van The Mental Move vervolgens toegevoegd aan haar app. Met als doel om app-gebruikers op een laagdrempelige manier te laten toetsen hoe het met ze gaat. Een korte vragenlijst geeft meteen een indicatie of de eerste stap naar zelfzorg gemaakt moet worden; een bezoekje aan de huisarts.

Marck Mulder, directeur van Salut: “Salut is enorm blij met de samenwerking. Mentaal welzijn heeft de afgelopen jaren door grote maatschappelijke veranderingen sterk aan belang gewonnen. Salut staat voor duurzame verandering van (gezondheids)gedrag, mentaal welzijn is daar een essentieel onderdeel van. The Mental Move heeft een goed en concreet aanbod op dit gebied. Ik verwacht veel van onze praktische samenwerking.”

Waarom een test van The Mental Move in de Salut-app?

Goed in je vel zitten raakt vele gebieden. Daarom biedt de Salut-app haar gebruikers inzichten in de effecten van meer bewegen, beter slapen, vaker ontspannen en gezonder eten op je algehele gezondheidsgevoel. Dit geeft gebruikers vervolgens het gevoel dat ze grip hebben op hun gezondheid. Met persoonlijke inzichten uit de app, wordt werken aan je gezondheid met Salut steeds makkelijker en leuker. The Mental Move draagt in de Salut-app voornamelijk bij op de mentale gezondheid. De visie van The Mental Move is namelijk mentale zorg toegankelijk, bespreekbaar én vanzelfsprekend maken voor iedere werknemer in Nederland.

The Mental Move is blij met de samenwerking met Salut, omdat wij geloven in de kracht van preventie. Met leefstijlveranderingen en vroegtijdig signaleren en ingrijpen is veel gezondheidswinst te behalen. De app van Salut maakt dit laagdrempelig en toegankelijk voor iedereen.

Doe de mentale zelftest en weet waar je staat

Niet lekker in je vel zitten kan iedereen overkomen. Het is daarom geen overbodige luxe om wekelijks na te gaan hoe het met je gaat. Zo kun je eventuele signalen op tijd ondervangen en in actie komen. Waar vind je de mentale zelftest? Open de Salut-app, ga daarna naar het Gezondheidsscherm (3e icoontje in blauwe navigatiebalk) en tik op de knop ‘Psychologische hulp nodig’? Heb je de Salut app nog niet? Download deze dan vandaag nog of lees hier meer over de app.

 

Werk aan je gezondheid met de Salut-app