De meest recente cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek liegen er niet om. In het eerste kwartaal van 2022 staat het percentage voor ziekteverzuim namelijk op 6,3 procent. Het hoogste percentage ooit gemeten. Met de zorg als uitschieter, deze sector tikt maar liefst de 8,9 procent aan. Met overspanning en burn-out (na griep en verkoudheid) als meest voorkomende redenen om je ziek te melden. Daarom besteden Stichting IZZ en Salut samen aandacht aan ‘Werkdruk in de zorg’.

Hoe kan Stichting IZZ helpen?

Als zorgprofessional heb je dagelijks te maken met werk dat mentaal en fysiek zeer uitdagend is. Grip op je werkdruk krijgen en houden is dan ook van groot belang. Stichting IZZ gaat over ‘Zorgen voor de zorg’. Dat doen ze onder andere via de Salut-app. 

Op het startscherm van de app staat een tegel met content over werkdruk. Iedereen die de app heeft, kan hier gratis gebruik van maken. Het maakt daarbij niet uit of je verzekerd bent via IZZ of niet.

Waar kun je als zorgprofessional, via de Salut-app, zoal mee aan de slag?

  • Test jezelf met de IZZ Zelfscreener voor zorgprofessionals.
  • Maak micropauzes onderdeel van je werkdag
  • Zelfzorg: hoe blijf je staande als je zowel mantelzorger als zorgprofessional bent?
  • Vind balans met de training van Heartmath
  • Zelfzorg: vraag op tijd om hulp
  • Test je mentale gezondheid met de mentale zelftest van The Mental Move 
  • Zelfzorg: hoe ga je om met werkstress?

Nieuw: IZZ en 365 Dagen Succesvol werken samen

IZZ en 365 Dagen Succesvol gaan samenwerken. Hier wil je als zorgprofessional bij zijn! Wil je meer info en op de hoogte blijven van komende evenementen, video’s en webinars? Check dan regelmatig de IZZ tegel in de Salut-app of kijk hier. 

Hoe kan de gratis Salut-app helpen bij werkdruk?

De Salut-app is op diverse manieren in te zetten als steuntje in de rug. Gezondheid meten én verbeteren doe je dus met de app. Je ontdekt hoe dat wat je doet en hoe jij je voelt in verbinding staat met je gezondheid. Je kunt verrassende patronen zien en steeds beter begrijpen hoe jouw leefstijl invloed kan hebben op stress en ontspanning. Om dit concreet te maken, vul je dagelijks in hoe jij je voelt en wat je die dag op gebied van ontspanning, voeding en beweging hebt gedaan. Na bijvoorbeeld een week kun je al een patroon ontdekken. Alles heeft als doel om de zorgprofessional te motiveren en inzichten te geven om werkdruk te verminderen.

Eerdere thema’s voor zorgprofessionals

In deze samenwerking zijn deze thema’s, die een grote rol spelen bij zorgprofessionals, ook voorbij gekomen: 

Meer over de samenwerking tussen Stichting IZZ en Salut vind je hier. Tik op 1 van de buttons hieronder om het thema werkdruk in de app te bekijken of ga naar jouw app store.
 

Werk aan je gezondheid met de Salut-app