Complete cardio training die je zelf thuis kunt doen.

Soms heb je echt even de puf niet meer om nog naar de sportschool te gaan. En soms kún je de deur gewoon niet uit om een rondje te hardlopen. Het stormt buiten of je kinderen liggen bijvoorbeeld al op bed. Met deze X cardio oefeningen voor thuis doe je makkelijk zelf een goede workout. Snel én effectief!

Waarom cardio?

Cardio training verhoogt je hartslag. Je verbetert je conditie ermee. Ondertussen verbrand je ook nog calorieën en vet. Onze cardio oefeningen voor thuis houden je dus niet alleen fit, maar ze helpen ook nog bij het afvallen. En als bonus: door even lekker te sporten maak je het gelukshormoon endorfine aan. Je voelt je er beter door en hebt minder last van stress. Win-win!

5 cardio oefeningen voor thuis

Doe al deze makkelijke cardio oefeningen voor thuis en train zo je hele lichaam. Geschikt voor beginners en gevorderden!

  1. Jumping Jacks. De Jumping Jack is een bekende springoefening waarbij je meerdere spiergroepen aan moet spreken. Zowel je armen als je benen en voeten. Ga voor een Jumping Jack rechtop staan met je armen langs je lichaam. Buig je knieën en spring in de lucht. Terwijl je in de lucht bent, beweeg je je benen naar buiten en strek je je armen uit boven je hoofd. Bij het landen kom je weer terug in de startpositie.
  2. Mountain climbers. Met mountain climbers werk je aan je buikspieren én je conditie. Ga op handen en voeten staan. Alsof je een push-up gaat doen. Breng nu één voet naar voren, ongeveer tot borsthoogte. Tik de grond aan met je tenen en zet je voet weer naast de andere. Doe hetzelfde met de andere voet. Probeer deze oefening zo snel mogelijk te doen.
  3. Jump squats. Jump squats zijn hele goede cardio oefeningen voor thuis. Je zet hiervoor je voeten op schouderbreedte uit elkaar. Vervolgens zak je door je knieën totdat je onderbenen een hoek van 90 graden vormen met je bovenbenen en billen. Je billen zijn dus net zo hoog als je knieën. Daarna spring je in de lucht door je benen te strekken. Bij het neerkomen zak je weer door je knieën en begin je opnieuw.
  4. Knieheffen. In plaats van een rondje te hardlopen, kun je thuis ook even fanatiek knieheffen. Je ‘loopt’ hierbij gewoon op de plaats. En dat is heel makkelijk. Ga rechtop staan en til je knieën één voor één op. Je armen bewegen mee, terwijl je je rug recht houdt en je buikspieren aanspant. Til je knieën zo hoog en zo snel mogelijk op voor het beste resultaat.
  5. Burpees. Een burpee is een combinatie van bewegingen. Daarmee is het één van die cardio oefeningen voor thuis waarmee je bijna je hele lichaam traint. Voor een burpee begin je op handen en voeten en doe je een eventueel een push-up. Kom omhoog en ga in hurkpositie zitten voor een jump squat (zie cardio oefening #3). Als je terugkomt op de grond ga je meteen weer in de startpositie en doe je de oefening nog een keer.

Bronnen:
Libelle
Thuisatleet.nl

Deel artikel

Laat een reactie achter