Koken zonder vlees is makkelijker dan je denkt!

Ben jij op zoek naar inspiratie om te koken zonder vlees? Salut zet 5 vegetarische recepten op een rij. Zodat jij de lekkerste maaltijden op tafel kunt toveren! Wist je dat je ook zonder vlees volgens de Schijf van Vijf eet?

  1. Courgette-kaasburgers

Ben jij een echte hamburgerliefhebber? Dan vallen deze courgette-kaasburgers zeker in de smaak. De vrouwen van chickslovefood.com leggen helder uit hoe je binnen een half uur smaakvolle groenteburgers op je bord hebt liggen. Dit is het recept.

  1. Couscoussalade met kerstomaatjes

Het is bijna lente, tijd voor frisse maaltijdsalades. Dit recept voor een couscoussalade is van het Voedingscentrum. Voor een extra bitezou je ook nog ongezouten cashewnoten kunnen toevoegen. Dit is het recept.

  1. Lasagna

Een heerlijke sappige lasagna, maar dan zónder vlees. Met de kooktips van dehippevegetariër.nl wil je niet anders meer. In plaats van gehakt gebruiken ze vegetarisch gehakt. Vaak is dat gemaakt van soja en is vitamine B12 toegevoegd. Het recept vind je hier.

  1. Frietje met snack

Soms heb je gewoon zin om lekker te snacken. Met frietjes van zoete aardappels en vegetarische burgers ben je frikadellen en kroketten zo vergeten. Voorbereiden gaat snel, wel even de tijd nemen om de frietjes gaar te laten worden in de oven. Check het recept hier.

  1. Kom vol groenten: de buddha bowl

Met deze buddahbowl van bedrockmagazine.nl weet je zeker dat je voldoende groenten binnenkrijgt. Je kan zelf natuurlijk varieren, maar de hoofdingredienten zijn quinoa, kikkererwten, komkommer, bonen en avocado. Met kruiden en olie breng je de bowl op smaak. Ook eens proberen? Bekijk het recept hier.

Wil jij gaan koken zonder vlees? Zorg voor voldoende vitamine B12

Vitamine B12 zit in vlees, maar ook in eieren en vis. Het voedingscentrum raadt vegetariërs aan om minimaal 3 tot 4 eieren per week te eten. IJzer kun je halen uit groene bladgroenten, zoals spinazie, andijvie en sla. Ook volkoren brood, volkoren couscous en pasta, zilvervliesrijst en aardappelen zitten vol ijzer.

Bijhouden wat je eet? Download de Salut app!

Wil jij minder vlees of misschien zelfs helemaal geen vlees meer eten? Dan kan het handig zijn om bij te houden wat je per dag binnenkrijgt. Met de Salut app kun je een eetdagboek bijhouden. Zo kun je altijd controleren of je voldoende vitamines en mineralen binnenkrijgt. Download onze app voor het eetdagboek! Je kunt de app downloaden met de onderstaande buttons.


Werk aan je gezondheid met de Salut app