Net zoals vorig jaar heeft Salut zich aangesloten bij Week van Snoep Goed, die vandaag, maandag 17 januari, van start gaat en tot en met zondag 23 januari duurt. Deze week is speciaal georganiseerd om Nederlanders bewustere keuzes te laten maken als het gaat om snoepen.

Slechts 19% van de Nederlanders is bezig met minder/gezonder snoepen en snacken. Reden genoeg dus voor de Stichting Week van Snoep Goed om samen met ondernemers en bedrijven de handen in een te slaan. Wat ons betreft een perfecte match aangezien Salut als missie heeft om Nederlanders te inspireren met stap voor stap gezonder leven.

De Salut-app als steuntje in de rug

Je kunt tijdens deze week de Salut-app gebruiken om bij te houden hoe jij je voelt. Dit kan je nuttige inzichten geven die je helpen om een gewoonte maken van gezonder snoepen.

Joos van den Eerenbeemt, Hoofd Productie en Propositie bij Salut: “Gezondere keuzes maken hoeft niet altijd ingewikkeld te zijn. Door je een week te richten op enkele kleine aanpassingen in jouw snoep- en snackgedrag, zet je al een enorme stap. Salut biedt in haar app graag een steun in de rug!”

Samen landelijk meer bewustwording creëren

Deze week gaan we met alle deelnemende bedrijven heel Nederland inspireren om snoepgoed te verruilen voor gezondere alternatieven, zoals vers fruit en (snack)groente, een handje noten of het lekkers wat in de Week van Snoepgoed box zit.

Stichting Week van Snoepgoed: “Vorig jaar tijdens de eerste editie van de Week van Snoep Goed is 77,9 procent van de deelnemers bewuster geworden van eigen snackgedrag. Door de tips die gedeeld zijn heeft 68 procent nieuwe snackgewoontes aangeleerd en deze ook doorgezet voor de rest van het jaar. Van de deelnemers is 75 procent meer groente en fruit gaan eten.”

Meedoen kan door je aan te melden via Week van Snoep Goed. Je krijgt een inspirerend magazine met praktische tips en kortingen op lekkere gezondere producten. Ook ontvang je dagelijks tips in je e-mail.

Op de site van Salut vind je artikelen die je met praktische tips helpen met gezonder snoepen, zoals:

Gezonder snacken lastig? 4 tips die eetbuien verminderen
Is minder snoepen één van je goede voornemens? Je huis gezond inrichten helpt

Meer weten over Week van Snoep Goed? Lees hier het persbericht of dit artikel van initiatiefnemer Daan Schapendonk. In de gratis Salut-app vind je op het homescreen een tegel met meer tips en inspiratie die deelnemers van Week van Snoep Goed helpen met volhouden.

 

Werk aan je gezondheid met de Salut-app