Stoppen met roken of meer bewegen in 2021? Download dan deze handige apps.

Stoppen met roken, meer bewegen, gezonder eten; veel mensen beginnen het nieuwe jaar met goede voornemens.  En hoe ga je je goede voornemens volhouden? Er liggen weer twaalf nieuwe maanden voor ons waarin we dingen anders of zelfs beter kunnen doen.

Alleen gaandeweg blijkt dat toch vaak lastiger dan we denken. Een sigaretje na een hele maand niet roken moet toch kunnen? En elke week twintig kilometer hardlopen bleek toch wat ambitieus. Goede voornemens hebben de neiging te sneuvelen voordat het juni is. Ben jij zeker van je zaak en wil je het dit jaar écht volhouden? De Salut app helpt je op weg door je te helpen het verband te ontdekken tussen wat je doet, wat je voelt en je gezondheid. Deze drie apps zijn een mooie aanvulling op onze app!

  1. coach.me: de coach die altijd bij je is

Wat voor doel jij jezelf ook stelt, deze app helpt jou je doel te bereiken. Het fijne is: je kunt zelf bepalen welk doel dat is. Heb jij je je doel voor de dag bereikt? Dan klik je op de grote afvinkbutton. Heerlijk. Heb jij behoefte aan een partner in crime? Dan is er een community waar altijd wel iemand werkt aan hetzelfde doel. De app is gratis.

  1. Stopstone: stoppen met roken

Deze app is bedacht door het Trimbos Instituut. In de app kun je bijhouden hoeveel dagen je gestopt bent. De app rekent uit hoeveel geld je bespaart door niet te roken. Krijg jij toch een onbedwingbare behoefte om te roken? Druk dan op de rode knop in de app. Stopstone geeft je dan direct een reden om geen sigaret op te steken. Je kunt ook hulplijnen inschakelen en lid worden van de community met stoppers. Want zoals huisarts Edwin de Vaal stelt: ‘In elke roker zit een stopper. Dus ook in jou.’ Stopstone is gratis.

  1. I am sober: slechte gewoontes afleren en goede voornemens volhouden

Wil jij ook na Dry January minder blijven drinken of zelfs helemaal stoppen met alcohol? In ‘I am Sober’ beloof je elke dag opnieuw om nuchter te blijven. De app houdt bij hoeveel dagen je nuchter bent en hoeveel geld je bespaard hebt. Deze app is ook in te zetten voor andere slechte gewoontes of verslavingen. De app is gratis te downloaden.

 

Bronnen: