Iedere dag 5 sit ups. 

Geen tijd om te sporten? Uitgeblust na een lange werkdag? Doe dan mee met de uitdaging van deze week: 5 sit ups voor het slapen! Daarbij doe je de aankomende 5 dagen iedere dag een snelle, lichte workout voordat je naar bed gaat. Vlak voor het tandenpoetsen, meteen er na of zelfs als je al in bed ligt. Kan allemaal. Geen excuses meer!

Sporten voor het slapen

Sporten voor het slapen kan je helpen om in slaap te vallen. Tijdens je workout stijgt je lichaamstemperatuur namelijk en daarna koelt het lichaam af. Dat is een teken voor je hersenen dat het tijd is om naar bed te gaan. Dat afkoelen duurt trouwens vaak wel een uurtje, dus je moet je workout wel even goed plannen. Dat is best lastig. Zeker als je weinig tijd hebt. En precies daarom doen we deze challenge!

Waarom 5 sit ups?

Sit ups zijn relatief lichte oefeningen. Met 5 sit ups gaat je hartslag niet te veel omhoog, waardoor je niet lang wakker in bed blijft liggen na je workout. Bovendien trainen je spieren in je slaap nog een tijdje door én heb je meer niet de neiging om nog snel wat te snacken. Kortom, je verbrandt vet terwijl je slaapt. Wie wil dat nou niet?

Hoe doe je een goede sit up?

Een sit-up is gelukkig helemaal geen moeilijke oefening. Je doet ‘m zo: 1. Ga op je rug liggen met je knieën omhoog en je voeten stevig op de grond. 2. Leg je linkerhand op je rechterschouder en je rechterhand op je linkerschouder. 3. Span je buikspieren aan door ze in te trekken. 4. Houd je adem vast en kom schuin omhoog terwijl je je voeten op de grond houdt en je handen op je schouders. 5. Houd deze positie een paar seconden vast, adem uit en ga langzaam terug totdat je schouders en je hoofd de grond net niet raken. Herhaal stap 3, 4 en 5 nog een aantal keer totdat je de challenge hebt voltooid. Belangrijk: doe de sit up langzaam om je hartslag laag te houden en ervoor te zorgen dat je lekker kunt gaan slapen. Succes!

Bronnen
Gezondheidsnet
Men’s Journal