Makkelijke mini-workout voor een sterker lichaam

Wil je graag een sterker lichaam en nu al werken aan gezond ouder worden? Begin met deze uitdaging: 5x opdrukken voor beginners. Hoe dat in z’n werk gaat, lees je in dit artikel.

5x opdrukken voor beginners

Wil je (thuis) werken aan een sterker lichaam? Dan word je vast heel blij met deze oefening: opdrukken voor beginners. Het enige wat je nodig hebt is jezelf en… een aanrecht of een stoel! Zo kun je op een eenvoudige manier deze oefening goed onder de knie krijgen. Als je hier een gewoonte van maakt, maak je bovendien elke dag je spieren sterker. Maar begin eerst met 7 dagen deze uitdaging volhouden. De volgende stap wordt dan wellicht een push up op de grond maken.

Spoel in het onderstaande filmpje door naar 1.15 minuten om te zien hoe jij jezelf opdrukt met behulp van het aanrecht of een stoel.

Het belang van sterke spieren

Hoe eerder je begint met gezond ouder worden, hoe beter. Maar waarom is spiermassa kweken zo goed bij het voorkomen van allerlei vervelende klachten? We benoemen drie belangrijke redenen:

  1. Je hebt spieren nodig om te bewegen en om te ademen.
  2. Spierkracht opbouwen kan vallen op oudere leeftijd (met evt. nare gevolgen) voorkomen.
  3. Spieren zijn jouw opslagplaats voor eiwitten. Hoe meer spiermassa, hoe meer eiwitten je kunt opslaan. Handig voor als je ziek wordt en eiwit nodig hebt om te herstellen.

De uitdaging in een notendop

Dit is ‘m dus, de uitdaging van deze week: 5x opdrukken voor beginners. Dit betekent met behulp van een stoel of een aanrecht. Probeer deze oefening de komende 7 dagen in de ochtend te doen. Beweging wekt namelijk allerlei geluksstofjes op in je lichaam. Hierdoor start je de dag positief!

Nog meer uitdagingen?

Heb je de smaak te pakken en wil je meer weten over gezonder leven? Ga dan voor een digitaal steuntje in de rug en blader verder in dit online magazine #Gezond. Als je kiest voor het blok Elke week gezonder, vind je nog meer uitdagingen.

 

Werk aan je gezondheid met Salut

Bron

Gezondheidsnet