Meer beweging kost niets! 

Beweging is belangrijk. Het houdt je lichaam soepel en je geest gezond. Maar voor een abonnement bij de sportschool of een lidmaatschap bij de plaatselijke sportclub ben je al zo een paar tientjes in de maand kwijt. Gelukkig kun je ook gratis sporten. Meer bewegen zonder dat je het je geld kost. En trouwens ook maar weinig tijd. Met de challenge van deze week zoeken we 7 dagen lang meer gratis beweging op. Gewoon in het dagelijks leven. Doe je ook mee?

Meer bewegen? Ga lopen!

Wandelen is goed voor je. En makkelijk om te doen. Gratis ook. Daarom dagen we je bij Salut uit om gedurende 7 dagen meer te lopen. Dat hoeft geen hele marathon te zijn. Telkens kleine stukjes. Stap bijvoorbeeld een halte eerder uit als je met de bus naar je werk of naar school gaat. Of parkeer je auto eens eens net wat verder weg. Gewoon een paar straten verder dan je normaal zou doen en loop dat laatste stukje!

Andere manieren van gratis sporten

Het is niet altijd mogelijk om iets verderop te parkeren. Bijvoorbeeld omdat je thuis werkt. Omdat je zware boodschappen moet doen vandaag of omdat het wel heel hard regent en je je paraplu vergeten bent. Dat snappen we. In die gevallen zijn er nog veel meer gratis sporten en meer beweging. Pak bijvoorbeeld eens wat vaker de trap. Elke dag een paar keer op en neer. En check ook deze 3 makkelijke yoga-oefeningen voor beginners of ga voor een setje cardio-oefeningen voor thuis met o.a. burpees, squats en jumping jacks. Er is altijd genoeg te bewegen!

Download de Salut app

Wil je weten wat al dat gratis sporten nu met je doet? Houd in de Salut app dan bij wat je doet en hoe je je daarna voelt. Dat geeft inzicht en maakt het makkelijker om een gezonde leefstijl aan te houden!

Werk aan je gezondheid met de Salut app

Bronnen
Gezondheidsnet