Lees een week lang elke dag 1 bladzijde uit een boek

Wist je dat het lezen van een boek enorm ontspannend werkt voor je brein? Door je te verdiepen in een verhaallijn, andere tijden en personages vergeet je het hier en nu. Je brein moet zelf aan de slag om de puzzel van een verhaallijn te leggen. Volgens Roel Willems, onderzoeker aan de Radboud Universiteit Nijmegen, vinden onze hersenen dat prettig. ‘Voor ontspanning is het belangrijk dat wat je doet niet te makkelijk is,’ legt hij uit aan Nu.nl.

Liever scrollen dan een papieren boek lezen

Lees jij weleens een boek ter ontspanning? Veel mensen zitten ’s avonds liever achter een beeldscherm dan achter een boek. Terwijl uit onderzoek blijkt dat minstens 58 procent van de mensen het liefst een boek leest om te ontspannen. Dan wel vanaf papier. Zodat je stukken kunt overslaan of kunt teruglezen. Het lezen van een goed verhaal helpt je te ontfocussen van je dagelijkse zorgen. En dat terwijl lezen voor ons brein ingewikkelder is dan hoofdrekenen!

Ga jij de uitdaging met ons aan?

Lees een week lang elke dag minimaal 1 bladzijde uit een boek. Het maakt niet uit of het een romannetje is of een literair werk; zolang jij het verhaal maar interessant vindt. Misschien lukt het je om na een week meer dan 1 bladzijde per dag te lezen en wordt het lezen van een stukje uit je boek dagelijkse routine!