Ja, pure chocola is gezond!

Gezonder leven? Goed nieuws voor de chocaholics onder ons: chocola is goed voor je! We hebben het dan wel over chocola waar meer dan 70 procent cacao in verwerkt is. Chocolade heeft misschien een imagoprobleem (veel mensen denken dat je bijvoorbeeld puistjes krijgt van chocola), maar in cacao zitten juist allerlei goede stofjes. Maar wat doen die stofjes dan? Met andere woorden: waarom is pure chocola gezond?

3 redenen waarom pure chocolade gezond is

1. Goed voor je huid

In cacao zitten ‘flavonolen’. Dat zijn stofjes die werken als anti-oxidanten. Die anti-oxidanten heeft je huid weer nodig om je te beschermen tegen UV-straling. Houd je niet van pure chocolade of eet je toch liever geen zoetigheid omdat je al te veel suiker eet? Er zijn tegenwoordig ook gezichtsmaskers met cacao te koop!

2. De anti-oxidanten  zijn goed voor je stofwisseling

Pure chocolade heeft een positieve werking op je stofwisseling. De anti-oxidanten in de chocolade geven je een ‘vol’ gevoel. Daardoor heb je minder snel trek in de volgende maaltijd of snack. Zo is een stukje pure chocolade een hele verantwoorde snack.

3. Cacao helpt rimpels te voorkomen

In cacao zit een stofje die ervoor zorgt dat oude cellen zich weer gaan delen. Hiermee voorkom je rimpelvorming. Er is wel veel cacao voor nodig om dat proces te beïnvloeden. In plaats van chocoladerepen kun je ook losse cacaokorrels kopen. Handig, want die gooi je ’s ochtends gewoon door je yoghurt of in je fruitsap. Zo krijg je meteen voldoende anti-oxidanten binnen (en het is nog lekker ook!)

Ook beter eten?

Wil je ook beter eten en gezonder leven? De Salut app helpt jou op weg met mini-uitdagingen! Je begint klein, met haalbare doelen. Houd bijvoorbeeld eerst eens een week een eetdagboekje bij. Of eet 5 dagen lang een handje ongezouten noten.  In een paar weken tijd werk je toe naar duurzame gedragsverandering. Benieuwd hoe dat werkt? Download nu onze app.


Werk aan je gezondheid met de Salut app


Bronnen: