Door de coronacrisis kampen veel mensen met depressieve gevoelens.

De tweede lock-down lijkt eindeloos te duren en de dagen zijn nog steeds donker. Veel mensen hebben in deze tijd last van depressieve gevoelens. Tegenwoordig hoeft de drempel om steun te zoeken niet hoog te zijn. Online zijn veel apps die op allerlei vlakken kunnen helpen. Heb jij last van negatieve gedachten door de coronacrisis? Of slaap je slecht door alle negatieve berichtgeving? Grote kans dat er een app bestaat die dat probleem kan aanpakken. Maar hoe weet je wélke app dan veilig en betrouwbaar genoeg is?

De appwijzer van ggz

In samenwerking met MIND ontwikkelde ggz een appwijzer. Rimmert Brandsma, projectleider bij MIND, vertelt aan RTL: ‘Meer mensen zijn op zoek naar een manier om mentale veerkracht te verbeteren. En corona heeft een enorme duw richting online behandelen gegeven. Maar er zijn gewoon te veel apps.’ De ggz-appwijzer helpt mensen dus op weg. Nederlandse ervaringsdeskundigen en zorgverleners hebben talloze apps getest. De appwijzer bevat inmiddels ruim honderd apps waarmee mensen verantwoord kennis kunnen maken met digitale hulpmiddelen.

Apps die helpen bij depressieve gevoelens, slapeloosheid en veel meer

De appwijzer helpt je op weg om te werken aan je mentale gezondheid. Er zijn apps geselecteerd die steun bieden bij depressieve gevoelens, maar ook bij slapeloosheid en angst. Zoek jij juist ontspanning of meer concentratie tijdens het thuiswerken? Ook dan kan de appwijzer je helpen bij vinden van de juiste app! Ervaringsdeskundige Lonneke Tomas tegen RTL: ‘Het is mooi dat iedereen kan zien welke apps er zijn en of ze veilig en betrouwbaar zijn. Zelf gebruik ik verschillende apps. Voor mij is het heel waardevol.’ Wil jij de ggz-appwijzer proberen? Download hem hier.

Bronnen: