Wil jij meer bewegen? Neem een hond!

Uit onderzoek blijkt dat mensen met een hond fitter en vrolijker zijn dan mensen zonder hond. Hondeigenaren hebben zelfs 30 procent minder kans op een hartaanval. Een hond motiveert mensen om naar buiten te gaan. Door die fysieke beweging krijgen zij een lagere bloeddruk en een betere cholestrol.

Hondeigenaren leven langer

Hondeigenaren moeten eraan geloven: de hond moet uit. Elke ochtend, middag en avond. Minstens. Ben je net wakker, moet je meteen de regen in omdat de hond moet plassen. Niet ideaal, maar al die extra beweging zorgt er wel voor dat hondeigenaren langer leven. De lucky few onder de honden worden nog wel eens meegenomen naar het strand of naar het bos. Kunnen de baasjes ook meteen even uitwaaien! En frisse lucht is ook goed voor onze gezondheid.

Met een hond beweeg je meer én voel je je vrolijker

Mensen die zich eenzaam voelen, hebben meer gezondheidsklachten en overlijden eerder. Een hond kan hen helpen. De vrolijke viervoeters zorgen ervoor dat eenzame mensen niet in een sociaal isolement raken. Alleenstaanden met een hond voelen zich thuis minder geïsoleerd, trekken er vaker op uit en maken tijdens het uitlaten van hun honden praatjes met buurtbewoners of andere hondeigenaren. Een hond motiveert mensen om meer te bewegen, maar is ook goed voor de mentale gezondheid.

Met een hond haal je de beweegnorm makkelijk

Een hond uitlaten wordt gezien als matig intensief bewegen. Voor een gezond hart adviseert de Gezondheidsraad minimaal 2,5 uur matig intensief bewegen per week. Met je dagelijkse uitlaatrondjes haal je die beweegnorm dus makkelijk. Je hond kan zijn energie kwijt en jij werkt meteen aan de gezondheid van je hart. Zelfs als het regent.

Deel artikel

Laat een reactie achter