7 dagen lang een dosis daglicht voor meer energie

Voel jij je moe? En verlang je daarnaast naar de dagen dat het weer langer licht is? Elke dag voldoende daglicht pakken is enorm goed voor je gezondheid. Maar pak jij eigenlijk te weinig daglicht? Dan kan het zijn dat jij je moe, somber, lusteloos en hongerig voelt. Typische kenmerken van de bekende winterdip.

De voordelen van voldoende daglicht

Daglicht zorgt voor de aanmaak van vitamine D en het geluksstofje serotonine. Dat zijn redenen waarom jij je eigenlijk altijd beter voelt nadat je even buiten bent geweest. Je voelt je dan energieker, je slaapt beter, het verhoogt bovendien je weerstand, houdt je botten in goede conditie en het geeft je als bonus een goed humeur.

5 makkelijke tips voor voldoende daglicht

Hoe zorg je voor jouw dagelijkse dosis daglicht? Deze tips helpen je om je vermoeidheid te verminderen. Zodat je met een vrolijker gevoel de donkere dagen overbrugt.

  1. Zet ’s ochtends zoveel mogelijk lampen aan om fitter wakker te worden;
  2. Ga een lichtje scheppen; maak bijvoorbeeld zodra het buiten licht wordt meteen een ommetje;
  3. Maak een lunchwandeling (ook als het bewolkt is);
  4. Zorg dat je werkplek bij een raam staat;
  5. Drink een kop koffie of thee buiten in je tuin, op je balkon of  je dakterras.

De uitdaging in het kort

De uitdaging van deze week: ga minimaal twee keer per dag naar buiten voor een dosis daglicht. Tip! Zet deze twee momenten in je agenda. Dit is niet alleen een goede reminder, maar vergroot daarnaast ook de kans dat je daadwerkelijk naar buiten gaat.

Nog meer uitdagingen?

Wil je nog meer uitdagingen die je energie geven? En je ook van je vermoeidheid afhelpen? Of beginnen met gezonder eten, beter ontspannen of meer bewegen? Download dan nu de gratis Salut-app en kies vervolgens wat bij je past.

Werk aan je gezondheid met de Salut-app

Bron:
RTL nieuws