Denk elke dag 1 minuut aan een mooie herinnering

Positieve gedachten maken je sterker, vrolijker en gelukkiger.  Sterker nog, positief denken zorgt voor een langer leven. Wij mensen  hebben de neiging om ons met onze gedachten te identificeren. Gedachten gaan met ons aan de haal waardoor we in een negatieve spiraal terecht kunnen komen. Hoe voorkom je dat? Begin met het aanleren van positief denken.

Liever scrollen dan een papieren boek lezen

Je kunt je gedachten zelf beïnvloeden. Door samen mooie herinneringen op te halen en door te bedenken waar je allemaal blij mee bent in je leven. Door elke dag te starten met een positief denken oefening, voed je jezelf met leuke en fijne gedachten. Denk bijvoorbeeld een minuut heel bewust aan een fijne vakantieherinnering. Wist je dat je brein hier hetzelfde op reageert als het zelf meemaken? Er worden geluksstofjes aangemaakt, waardoor jij je dag letterlijk positiever begint.

Ga jij de uitdaging met ons aan?

Denk een week lang elke dag aan een mooie herinnering. Probeer daar een routine van te maken, bijvoorbeeld net nadat je wekker is gegaan. Bedenk van tevoren waar je aan wilt denken en zet een timer. Tip: in onze app zit een super handig dagboekje. Daarin kun je aantekeningen maken; welke herinneringen zijn voor jou waardevol? En hoe voelt het om de dag te beginnen met deze oefening? Download onze app!


Werk aan je gezondheid met de Salut app


Bronnen:

  1. Sochicken: https://bit.ly/3uej2Wd
  2. Happywithyoga: https://bit.ly/3nLx7s2