Water is goed voor je

Water is goed voor je. Het zorgt ervoor dat je niet uitdroogt. Dat je gehydrateerd blijft. Daardoor voel je je minder moe en heb je meer energie. Bovendien vult water je maag, waardoor je ook weer minder snel trek krijgt in een ongezonde snack of een glas frisdrank. Ook mooi meegenomen. Gemiddeld heb je zo’n anderhalf tot twee liter water nodig over de hele dag. Maar moet je ook water drinken voor het slapen? Of is dat juist niet zo verstandig?

Voordelen van water drinken voor het slapen

Water drinken voor het slapen heeft veel voordelen voor je lichaam:

1. Geen droge mond meer
Je lichaam heeft vocht nodig om goed te kunnen werken, maar je verliest ook vocht door bijvoorbeeld te zweten. Ook ‘s nachts. Door een extra glas water te drinken voordat je je bed induikt, is je vochtbalans nog op peil als je ‘s ochtends wakker wordt. Zo voorkom je dat je opstaat met hoofdpijn en een droge mond!

2. Betere nachtrust
Een slokje water voordat je gaat slapen, houdt niet alleen je vochtbalans op peil. Ook je spieren, gewrichten en hormonen komen daardoor allemaal in balans. Dat zorgt ervoor dat je je lichaam beter ontspant. Daardoor kun je slapeloosheid voorkomen. Op die manier pak je dus genoeg slaap en word je weer uitgerust wakker!

3. Calorieën verbranden
Door water te drinken voor het slapen, verhoog je je stofwisseling. Je zet calorieën sneller om in energie. Je lichaam warmt dan op waardoor je beter slaapt én ondertussen ook nog calorieën verbrandt. Omdat je tijdens je dutje geen extra calorieën binnenkrijgt maar wel verbrandt, val je misschien ook nog wel wat af!

Nadeel: vaker plassen

Water zorgt er ook voor dat afvalstoffen afgevoerd worden. Dat klinkt goed (en dat is het ook), maar je raakt die afvalstoffen kwijt door regelmatig te plassen. En dat is ‘s nachts misschien wat minder handig. Je kunt het best dus gewoon één glas water drinken voor het slapen om te voorkomen dat je midden in de nacht je warme bed uit moet om naar de wc te gaan!

Tip: Wil jij overdag ook meer water drinken? Doe dan deze challenge. Of download de gratis Salut app en ontdek welke challenges je nog meer kunt doen voor een gezondere leefstijl!

Werk aan je gezondheid met de Salut app

Bronnen:
Margriet
Libelle