Gezellig en gezond gaan hand in hand met Pasen

Wat zet jij op tafel tijdens de Paasbrunch? Zoek je een balans tussen lekker én een tikje gezond? Dan ben je hier aan het juiste adres. Wij hebben een aantal recepten voor je uitgezocht die lekker, gezond, snel en makkelijk zijn. Hoef jij dat niet meer te doen.

5 Paasrecepten voor een lekkere én gezondere Paasbrunch

Vind jij het ook zo gezellig om, eventueel samen met je gezin, te genieten van een versierde tafel vol met lekkere Paasgerechten? Maar wil je voor de rest van de dag energie overhouden en geen last hebben van een vol gevoel? Met deze 5 gezondere Paasrecepten zit jij er op z’n paasbest bij!

1. Eiwrap met zalm

Loopt het water je al in de mond bij dit recept? Dat snappen we. Een ei hoort er natuurlijk ‘bei’, maar met dit recept is het net een beetje anders dan anders. Ontdek het makkelijke recept hier en zet de ingrediënten vervolgens meteen op je boodschappenlijstje.

Bekijk hier het recept voor de eiwrap met zalm

2. Lentefrisse frittata

Deze frittata ziet er niet alleen prachtig uit op je Paastafel, ook voegt het meteen wat groente toe aan de Paasbrunch. Dat geeft je vervolgens genoeg energie voor de rest van de dag.

Bekijk hier het recept voor de Frittata met erwten, courgette en citroen

3. Supersnelle smoothie in Paasgeel

Gezond, lekker en weer eens iets anders dan een glas verse jus d’orange; deze geelgekleurde Paas smoothie. Dat wordt genieten!

Bekijk hier het recept voor de smoothie in Paasgeel

4. Gezonde eiersalade met avocado

Een succesnummer voor op je Paastafel is deze supermakkelijk eiersalade. Ook voor na de Pasen een blijvertje. Uiteraard is er geen grammetje mayonaise in terug te vinden.

Bekijk hier het recept voor Gezonde eiersalade met avocado

5. Paasstol muffins

Het kan niet ontbreken met Pasen. Het traditionele Paasbrood. Maar dan wel met een creatieve twist; zelfgemaakte Paasstolmuffins. Dit recept is wat minder gezond, maar het gaat om de balans, toch? Het is tenslotte Pasen. Of zijn we nu het haasje…

Bekijk hier het recept voor Paasstolmuffins

In beweging komen na de Paasbrunch doe je zo

Heb je na deze Paasbrunch zin in actie en wil je nog wat doen? Dan is wat extra beweging een aanrader als tegenhanger van al het lekkere eten. Word je spijsvertering ook blij van. Maak bijvoorbeeld een flinke wandeling (hoe gezond dat is lees je hier), doe een energieke ‘7 minuten workout’ met elkaar en ga daarna lekker buiten paaseieren zoeken.

Gezonder eten met de gratis Salut-app

Wil je vaker gezonder eten, maar vind je het lastig om dit vol te houden? De Salut-app helpt je doordat je onder andere kunt bijhouden wat je eet. Is jouw doel bijvoorbeeld meer groente eten, dan kun je dagelijks invullen hoeveel gram je gegeten hebt. Als je daarnaast ook je gevoel bijhoudt in de app, geeft deze combinatie je handige inzichten die jou gemotiveerd houden. Vandaag beginnen? Download de app en neem een kijkje.

Werk aan je gezondheid met de Salut-app