Maak een gewoonte van dagelijks wandelen

Je hebt het vast al eens gehoord; zitten is het nieuwe roken. Dat maakt duidelijk hoe belangrijk meer staan en bewegen voor je gezondheid is. Wandelen is een simpele manier om dagelijks meer te bewegen en het bezorgt je vaak een goed humeur. Je maakt dan namelijk het gelukshormoon endorfine aan! Maar wat maakt wandelen nog meer zo gezond?

5 redenen waarom wandelen gezond is

Wandelen heeft ontelbaar veel gezondheidsvoordelen! Deze 5 motiveren jou hopelijk om van dagelijks wandelen een gewoonte te maken.

1. Wandelen helpt je met gezond afvallen en op gewicht blijven

Een wandeling maken zet je bloedsomloop aan, stimuleert je stofwisselingen voert afvalstoffen af. Ook is even wandelen een goede afleiding bij een eetbui. Benieuwd hoeveel calorieën je met wandelen kunt verbranden? Lees het hier.

2. Van wandelen worden je spieren en gewrichten soepeler

Met wandelen bouw je spiermassa en kraakbeen op en dat houdt je lichaam soepel. Hier profiteer je niet alleen nu van! Dit geeft je ook bij het ouder worden veel gezonde voordelen.

3. Je wordt creatief en energiek

Ben jij je focus kwijt, zit je met een dilemma of ervaar je stress? Ga voor een wandeling. Een kwartiertje wandelen is al voldoende om je energieker en meer gefocust te voelen.

4. Je slaapt beter

Overdag voldoende bewegen helpt je met beter in-en doorslapen. Een half uurtje per dag is al genoeg. Ook een idee: een ommetje maken voor het slapen gaan! Dit verzet niet alleen je gedachten, maar even bewegen helpt je ook met beter slapen.

5. Goed voor je hart en bloedvaten

Wist je dat het risico op hartproblemen met 50% daalt als je één uur per week actief bent? Met dagelijks een half uurtje wandelen verlaag je zelfs jouw bloeddruk en cholesterolgehalte.

Ook gezond: wandelen tijdens je werkdag

Dat wandelen gezond is, is nu wel duidelijk, toch? 😉 Als extraatje delen we deze video met je. Neuropsycholoog Erik Scherder legt uit wat wandelen met je brein doet en focust daarnaast op de gezondheidsvoordelen van wandelen tijdens je werkdag.

Houd je stappen bij met de gratis Salut-app

Heb je jouw wandelschoenen al aan? Download eerst de Salut-app en houd niet alleen je stappen bij, maar kies een mini-uitdaging die bij je past en maak stap voor stap een gewoonte van meer bewegen en wandelen.

Werk aan je gezondheid met de Salut-app

Bron:
Gezondheidsnet