7 dagen lang plantaardig eten en drinken

Eet jij al vaker een dagje vegetarisch of ben je veganist? Dan weet je vast dat je daarmee een enorm verschil kunt maken voor de toekomst van de aarde. Plantaardig eten is gelukkig allang niet saai meer te noemen. Dus daag jezelf uit en doe mee met de Nationale week zonder vlees en zuivel!

Wat levert meedoen met de Nationale Week Zonder Vlees en Zuivel op?

Van 7 t/m 13 maart vindt de 5e editie plaats van de Nationale Week Zonder Vlees en Zuivel. Wist je dat je als volwassene het volgende bespaart als je een week geen vlees en zuivel eet?

  • 770 gram dierenvlees
  • 2,4 kilo zuivel
  • 150 liter water

Wil je hier meer over weten en je aanmelden? Dit kan op de site van de Nationale Week zonder Vlees en Zuivel. Je ontvangt dan naast diverse tips ook inspirerende recepten. Best handig in zo’n weekje, zo hoef je er niet over na te denken wat je op tafel zet.

Hoe pak je meer plantaardig eten aan? 4 tips

Als je een vleeseter bent, is het best een grote stap om in 1 keer geen vlees en zuivel te eten. Voor een weekje is dat wel te doen, maar daarna zal je al gauw terugvallen in je oude patroon. Tenminste, die kans is enorm groot. Wil je vaker minder vlees en zuivel eten? Dan werkt dit het beter als je kleine stappen zet. Deze 4 tips helpen:

  1. Doe deze uitdaging samen met je gezin of je collega’s. Zo motiveer je elkaar en vergroot je de kans van slagen.
  2. Maak een WhatsApp groep aan en stuur elkaar foto’s van alles wat je eet. Dat werkt niet alleen inspirerend, ook is het een enorme motivatie om door te gaan.
  3. Doe het stap voor stap. Kies na deze week een dag in de week om vegetarisch of veganistisch te eten en bouw dit langzaam op. Wat ook kan is bijvoorbeeld eerst vis uit je menu te halen en pas als je daaraan gewend bent, te minderen met vlees. Kijk wat voor jou het beste werkt.
  4. Kies voor vervanging. Zo kun je jouw maaltijd hetzelfde laten en is de verandering minder groot. Doe bijvoorbeeld plantaardige melk in je koffie, kies voor vegetarische soepballetjes en maak je pasta of lasagne met vegetarisch gehakt.

Wil je meer lezen over het aanleren van nieuwe gezonde gewoonten? Dit artikel weet raad!

De uitdaging

De uitdaging van deze week is dus: 7 dagen zonder vlees en zuivel! Kijk na deze week wat er bij je past en probeer van die verandering een gewoonte te maken. Supergezond!

Bonustip! Ervaar wat het doet met jouw gezondheid. Wat je tijdens deze week zou kunnen opmerken is bijvoorbeeld meer energie, een betere huid en verbetering in je stoelgang. Vaker plantaardig eten kan je ook helpen bij gezond afvallen.

Nog meer uitdagingen?

Wil je nog meer uitdagingen die je helpen met vaker plantaardig eten? Ga dan voor een digitaal steuntje in de rug en download vandaag nog de gratis Salut-app. Je kunt in de app bijhouden wat je eet en hoe jij je hierbij voelt. Dit geeft je waardevolle inzichten zodat minder vlees en zuivel eten steeds makkelijker wordt.

 

Werk aan je gezondheid met de Salut-app

Bron
Nationale Week Zonder Vlees en Zuivel