Kun jij 1 week gezond drinken?

Drinken is belangrijk. Je lichaam heeft vocht nodig om te functioneren. Om te kunnen werken zoals het moet. Maar we drinken vaak ongezond en dat heeft alles te maken met de hoeveelheid suiker in onze dranken. Daarom de challenge van deze week: 7 dagen lang gezond drinken. Eén week drinken met minder suiker. Kun jij dat aan?

Te veel suiker

We krijgen bijna allemaal te veel suiker binnen. Gemiddeld eten we zelfs 30 suikerklontjes per dag! Een deel van al die suikers zit in ons drinken. In frisdrank natuurlijk, maar ook in ‘gezonde’ dranken. Je drinkt je koffie of thee bijvoorbeeld met een klontje suiker. Maar ook aan dat flesje fruitwater zonder calorieën wordt soms ook wat suiker toegevoegd om het een beetje zoeter en lekkerder te maken. En wat dacht je van die gezonde smoothie die je elke dag bij het ontbijt drinkt? Die blijkt vaak juist een ongezonde suikerbom!

Challenge: sugar free!

Met de challenge van deze week dagen we je uit om gezond te drinken, zonder je hele voedingspatroon om te gooien. Om in ieder geval wat minder suiker binnen te krijgen door bewust te zijn van wat je drinkt. We dagen je dus uit om 7 dagen lang alleen geen suiker in je koffie of thee te doen. Drink je al zwart? Laat de komende week dan eens dat glaasje frisdrank of vruchtensapje staan. Je kunt er dan wel gewoon een koekje bij nemen!

Nog meer mini-challenges?

Wil je ook gezond drinken, minder suiker eten en werken aan een gezonde leefstijl? Je vindt nog veel meer leuke mini-challenges in ons #Gezondmagazine. Stuk voor stuk kleine uitdagingen met haalbare doelen waarmee je de eerste stapjes zet naar een gezonder leven. Check alle challenges in Elke week gezonder of download de gratis Salut app en werk aan je gezondheid op het gebied van voeding, beweging, ontspanning en/of gewoontes!

Werk aan je gezondheid met de Salut app

Bronnen
Voedingscentrum