5 dagen lang een ontspanningsoefening doen

Op het werk heb je een to-do-lijst waar maar geen eind aan lijkt te komen. En als je thuiskomt moet er nog gekookt worden. Je kinderen moeten om 7 uur naar het voetbal en er staat ook nog een volle wasmand op je te wachten. Daar word je niet vrolijk van. Ondanks dat je er misschien geen tijd voor lijkt te hebben, is het toch belangrijk om regelmatig te ontspannen. Al is het maar heel even. Daarom dagen we je uit om iedere dag een ontspanningsoefening te doen en in 1 minuut stressvrij te worden. 5 dagen lang!

Wat ga je doen?

Tijdens de challenge leer je stressvrij worden. Je gedachten tot rust te brengen. Zonder ingewikkelde yogahoudingen waarbij je je benen in je nek moet kunnen leggen. Voor deze simpele ontspanningsoefening heb je alleen een stoel en één minuutje van je tijd nodig. Je doet ‘m als volgt:

  • Ga op een comfortabele stoel zitten met je ogen dicht.
  • Probeer je gedachten los te laten. Denk bijvoorbeeld aan je leukste vakantie of aan andere dingen waar je blij van wordt.
  • Houd dit 60 seconden vol. Zet vooraf eventueel een timer aan!

Ook stressvrij worden?

Houd je gegevens bij in de Salut app en ontdek of deze makkelijke ontspanningsoefening ook jou helpt om stressvrij te worden. Merk je dat je er niet bepaald rustiger van wordt? Blijf oefenen, doe andere ontspanningsoefeningen bij stress of bekijk hier nog meer manieren om te ontspannen.


Werk aan je gezondheid met de Salut app