Mantra meditatie voor het slapen

Regelmatig ontspannen is goed voor je gezondheid. Goed slapen ook. Daarom wil je het liefst iedere dag ontspannen in slaap vallen. Zo word namelijk je uitgerust wakker en voel je je beter. Zowel lichamelijk als mentaal. Om je te helpen met die ontspanning als je in bed ligt, dagen we je uit om een mantra te proberen: 10 dagen lang een uitspraak herhalen voordat je gaat slapen!

Wat is een mantra?

Een mantra is een woord, zin of gedichtje dat je steeds herhaalt om rustig te worden of te ontspannen. Je doet zo’n spreuk tijdens meditatie, maar dus bijvoorbeeld ook voor het slapen gaan. Het komt oorspronkelijk uit India of Tibet en betekent iets als ‘bevrijding van de geest’. En dat is precies wat je ermee kunt doen: je geest bevrijden. Of in ieder geval je gedachten verzetten. En dat heeft vaak weer een positieve invloed op je gezondheid. Zeker als je last van stress hebt!

Hoe werkt het?

Bij mantra meditatie is het de bedoeling dat je je focust op de woorden of zinnen die je hebt gekozen. Op die manier geef je je hersenen een andere taak. Iets anders om over na te denken in plaats van te denken aan wat er allemaal gebeurd is of wat je morgen allemaal nog moet doen. Daardoor kun je snel zen worden en val je met een lekker positief gevoel in slaap.

Challenge

De challenge van deze week: 10 dagen lang je mantra herhalen. We beginnen met één keer per avond (vaker mag natuurlijk ook). Gewoon als je in bed ligt voordat je gaat slapen. Maak je eigen spreuk of kies ‘ik voel me sterk en krachtig’ als voorbeeld. Die helpt je niet alleen ontspannen, maar ook je doelen te bereiken. Houd dit 10 dagen lang vol en check of je je beter voelt door je gevoel bij te houden in de Salut-app!

Nog meer challenges?

Wil je nog meer van de uitdagingen die je helpen ontspannen? Download dan de gratis Salut-app en ontdek de challenges die passen bij jouw leefstijl en gezondheid!

Werk aan je gezondheid met de Salut app

Bronnen
Yoga Online