7 dagen wandelen zonder route

Wandelen is goed voor je. Naast dat je spieren wat broodnodige beweging krijgen, verhoog je ook je weerstand. Het vermindert stress en zorgt voor een betere stemming. Daarom dagen we je bij Salut uit deze week elke dag een wandeling te maken … zonder route. Gewoon een eindje lopen. Een blokje om. Voor ongeveer een kwartiertje. Je zal er versteld van staan hoe goed je je daarna voelt!

De challenge

Tijdens de challenge van deze week ga je een wandeling maken van een kwartier. Iedere dag 7,5 minuut heen en 7,5 minuut terug. Kan gewoon na het avondeten of in je lunchpauze. Tip: zet een timer aan en loop de deur uit. Gaat je timer af? Keer om en loop weer terug. Gebruik deze tijd om je gedachten te verzetten en even lekker te ontspannen. Ook goed voor je als je weer wilt beginnen met sporten na corona!

Waarom zonder route?

Een wandeling maken zonder route maakt je creatiever! Door te wandelen zonder doel kun je alles echt even achter je laten. Alle stress van de dag. Alle negatieve gedachten. Daardoor worden je zintuigen actiever. Je hebt weer aandacht voor je omgeving. En je hebt ook weer focus energie om nieuwe dingen te leren en om problemen sneller en beter op te lossen. Allemaal door gewoon een wandeling te maken!

Zo wordt een wandeling maken leuker

Lijkt het maken van een wandeling maken je een beetje saai? Plug je oortjes dan in en zet onderweg een luisterboek aan. Luister een podcast om een nieuwe taal te leren en je mentale gezondheid te verbeteren. Maak foto’s van mooie plekken die je tegenkomt. Of pak eerst de fiets en begin je wandeling iedere dag op een andere plek. Zo zie je weer een paar nieuwe dingen!

Bronnen:
Intermediair