Ook thuis kun je ontspannen in bad

Ontspannen in bad is één van de meest populaire manieren om te relaxen. Om even tot rust te komen. Om even bij te komen van een drukke dag of om je juist op te laden voor de komende week. Het is goed voor je mentale gezondheid, maar doet ook wonderen voor je lichaam. Gelukkig hoef je niet naar de spa of sauna, maar kun je ook gewoon thuis lekker relaxen in bad. En dat doe je zo.

5 tips om extra goed te ontspannen in bad

Want een lekker warm bad verbetert de bloedstroom, geeft je weerstand een boost en helpt je ontstressen. Perfect als ontspanning voor het slapen. Helemaal als je er nog wat ontspanningsoefeningen bij doet of gewoon even je favoriete tijdschrift openslaat. Met deze 5 tips ga je altijd ontspannen in bad:

● Bereid je voor
Een goed begin is het halve werk. Ook als je ontspannen in bad gaat. Ga van tevoren dus even naar de wc en zorg ervoor dat alles klaar staat of binnen handbereik is. Dan hoef je namelijk halverwege het bad niet uit. En vertel je huisgenoten, partner en kinderen dat ze je even niet mogen storen!

● Creëer sfeer
Als je gaat ontspannen in bad is je omgeving extra belangrijk. Zorg voor zo min mogelijk afleidingen en kies voor verlichting die rust geeft aan je ogen. Dim de lampen of steek een paar kaarsjes aan. Eventueel kun je nog een lekker relaxt muziekje erbij aanzetten.

● Kies de juiste temperatuur
De ideale badtemperatuur is voor iedereen anders. De één houdt van lichaamstemperatuur en de ander dompelt zich het liefst onder in kokend heet water (bij wijze van spreken). Ga zelf na wat je het lekkerst vindt en stel de thermostaatkraan af op jouw ideale temperatuur. Je kunt ook even met je pols voelen of je het goed vindt!

● Gebruik badolie of zout (optioneel)
Badzout is goed voor je huid. En met etherische oliën laat je het lekker geuren. Laat het bijvoorbeeld ruiken naar eucalyptus als je weer helemaal fris uit bad wilt komen en kies voor lavendel of ylang-ylang als je helemaal zen wilt worden. Voeg het bij voorkeur toe als je je bad nog aan het vullen bent zodat het zich goed kan verspreiden.

● Geniet na
Lag je net een half uurtje heerlijk ontspannen in bad, moet je er weer uit om je af te drogen en om te kleden in een ijskoude badkamer of slaapkamer. Dat wil je niet. Zorg daarom voor een lekker zachte handdoek en leg je pyjama of badjas van te voren op de verwarming. Zo ben je ook nog lekker relaxed nadat je ontspannen in bad bent geweest!

Ook meer ontspannen?

Wil je ook meer ontspannen? Maak dan kennis met Salut. In onze gezondheidsapp vind je handige artikelen en leuke challenges waarmee je leert meer tijd voor jezelf te nemen en even goed te ontstressen. Benieuwd hoe dat werkt? Download de gratis Salut-app en laat je verrassen!

Werk aan je gezondheid met de Salut app

Bronnen:
Women’s Health Mag
Libelle