Voor meer positiviteit en een gevoel van geluk

Wist je dat een goede daad doen voor een ander ook jou een gevoel van geluk geeft? Het werkt maximaal als je oprecht meent wat je doet en er vervolgens niets voor terug verwacht. Doe daarom deze week mee met deze uitdaging: doe een goede daad voor een ander.  

3 ideeën voor een goede daad

13 november is het World Kindness Day, oftewel Wereld Vriendelijkheidsdag. De perfecte dag om wat positiviteit en vriendelijkheid te verspreiden door een goede daad te doen. Hoe mooi is het vervolgens als je de goede daad koppelt aan iets wat ook een beetje gezond is? Het is maar een tip… ;-). Wacht tenslotte niet tot 13 november en doe vandaag al een goede daad. Om de ander en jezelf een positieve oppepper te geven, kun je bijvoorbeeld denken aan de volgende 3 ideeën:

1. Kook een portie extra  

Bijvoorbeeld voor je (bejaarde) buren, een zieke vriend of vriendin of voor iemand die een drukke dag voor de boeg heeft. 

2. Doe iets voor een eenzame oudere

We kunnen allemaal wel wat extra aandacht gebruiken, maar zeker ook de eenzame ouderen onder ons. Informeer eens wat je kunt doen bij het zorgtehuis bij jou in de buurt. Je kunt bijvoorbeeld al iemand blij maken met een wandeling of kop koffie. Of wat dacht je van samen een zittende workout doen voor wat extra spiermassa. 

3. Stuur een ansichtkaart

Stuur iemand simpelweg een kaartje om te laten weten dat je aan die persoon denkt. Dat is typisch een voorbeeld van een klein gebaar met een groot effect.

De uitdaging in het kort 

Doe een goede daad deze week. Het maakt daarbij niet uit of je het elke dag doet of gewoon 1 keertje. Hopelijk krijg je na deze week de smaak te pakken en ga je het vaker doen! Uit onderzoek blijkt namelijk dat iets goeds doen voor een ander je een gevoel van geluk geeft. Een echte win-win situatie dus. 

Nog meer uitdagingen?

Wil je nog meer uitdagingen die je helpen met gezonder leven? Ga dan voor een digitaal steuntje in de rug en blader vervolgens verder in dit digitale magazine #Gezond.

Werk aan je gezondheid met de Salut-app

Bron

Sante