3 snelle oefeningen die je fit en warm houden tijdens je werkdag

Zit je overdag veel op je werkplek? Dan is het slim om regelmatig te bewegen. Het is goed voor lichaam en je krijgt het er lekker warm van. Daag jezelf deze week uit en doe 2x per werkdag een mini-workout op je werkplek.

Mini-workout op je werkplek: 3 snelle oefeningen

Als je een zittend beroep hebt, kun je soms ongemerkt uren achter elkaar gefocust aan het werk zijn zonder te bewegen. Het gevolg is dat je je na een poosje moe kunt voelen en dat je het koud hebt. Zeker als je deze winter let op de energiekosten en thuis en op werk de verwarming lager hebt staan. Met deze 3 oefeningen houd jij je eigen energie op peil en je lichaam warm en soepel. Terwijl het  je maar zo’n 5 minuten per keer kost. We geven je deze 3 snelle oefeningen:

Werkplek oefening 1: maak je nek en schouders los

Breng je kin naar je borst en rol op een rustig tempo 3x linksom en 3x rechtsom met je hoofd om zo je nek los te maken. Ga dan rechtop zitten met je armen langs je lichaam en draai rondjes met je schouders. 10x naar voren en 10x naar achter.

Werkplek oefening 2: maak je polsen en enkels los

Deze oefening kun je bijvoorbeeld doen bij een lange online meeting. Ga tegen de rugleuning van je stoel zitten en draai met je enkels. Eerst 10 rondjes linksom en dan 10 rondjes rechtsom. Doe hetzelfde met je polsen.

Werkplek oefening 3: draai je wervelkolom

Ga rechtop zitten en zet je voeten stevig op de grond. Kijk vervolgens eerst linksom en draai je romp mee. Je armen hangen losjes naast je lichaam of je pakt je vast aan de rugleuning om de draai met je wervelkolom intensiever te maken.

Bonustip! Rek je elk uur even flink uit. Dit geeft je bloedsomloop een zetje, waardoor je lichaam afvalstoffen gaat verwerken. Dat levert jou direct energie op.

De uitdaging in het kort

Dit is ‘m dus, de uitdaging van deze week: doe een mini-workout op je werkplek. Het helpt als je bijvoorbeeld een timer zet of de beweegmomenten in je agenda noteert zodat je het niet vergeet en meeneemt in je dagelijkse werkroutine. Twijfel je of deze oefeningen bij je passen? Raadpleeg dan je huisarts of sportschool/personal trainer.

Wil je graag beter leren ontspannen tijdens je werkdag? Dit artikel geeft je tips zodat je vaker pauze neemt zonder je schuldig te voelen. Je wordt er eerder veel productiever van!

Nog meer uitdagingen?

Wil je nog meer uitdagingen die je helpen met gezonder leven? Ga dan voor een digitaal steuntje in de rug en download vandaag nog de gratis Salut-app.

Werk aan je gezondheid met de Salut-app