Voel je 3 dagen lang mindful door te fotograferen

Wanneer neem jij echt de tijd voor om iets moois te fotograferen? Ga je bewust op pad om het perfecte plaatje te maken? Doe mee met deze uitdaging: ga op pad en maak een foto van iets moois. Doe dit 3 dagen achter elkaar en ontdek welke gezonde effecten jij ervaart! Want reken maar dat fotograferen heel gezond is.

4 gezonde effecten van fotograferen

Vind je leven in het moment lastig? Denk jij vaak aan wat je gedaan hebt of allemaal nog moet doen? Dan helpt deze uitdaging je om meer te genieten van het moment en om op een simpele manier in het nu te blijven. Want zo eenvoudig kan het beoefenen van mindfulness zijn. Gewoon lekker op pad gaan en vervolgens de tijd nemen om een foto van iets moois te maken. Het maakt je hoofd leeg en je komt opgeladen thuis. Maar er is nog meer gezonds aan foto’s maken:

  • Het werkt ontspannend
  • Het maakt je gelukkig, omdat je geniet van het moment
  • Het stimuleert je fantasie, creativiteit en focus
  • Je leert genieten van de kleine dingen

De uitdaging in een notendop; maak een foto van iets moois

De uitdaging van deze week: maak een foto van iets moois. Kies 3 dagen lang elke dag een ander thema zoals bijvoorbeeld de zonsopkomst of –ondergang, een dier, een (zelf)portret, een landschap of natuurdetails. Maak het extra gezond door erop uit te gaan. Zo ben je meteen in beweging en pak je de gezonde voordelen mee van lekker buiten zijn.

Nog meer uitdagingen?

Wil je nog meer uitdagingen die je helpen met gezonder leven? Ga dan voor een digitaal steuntje in de rug en download vandaag nog de gratis Salut-app.

Werk aan je gezondheid met de Salut-app