Voeg 5 dagen lang elke dag 500 stappen extra toe aan je huidige dagdoel

Je stappen tellen kan een handige manier zijn om te zien hoe actief je bent op een dag. Is het jouw doel om elke dag op een eenvoudige manier meer te bewegen? En houd je dagelijks je stappen al bij? Dan is dit jouw uitdaging: zet 5 dagen lang elke dag 500 stappen extra. 

Waarom elke dag 500 stappen extra? 

Wennen aan verandering gaat niet van de een op de andere dag. Als het je doel is om meer te bewegen dan is elke dag 500 stappen extra zetten een goede start. Staat jouw dagdoel nu bijvoorbeeld op 4.500 stappen? Dan zit je met deze uitdaging over 5 dagen al op 7.000 stappen per dag. Zo ervaar je dat elke dag iets kleins doen, uiteindelijk een groot effect kan hebben. Want na 5 dagen heb jij wel 2.500 stappen extra op de teller staan! Door de verandering klein te houden, wordt de kans groter dat je er een nieuwe gewoonte bij hebt.  

Moet ik in totaal dagelijks 10.000 stappen zetten?

Bij ons gaat het er niet om dat je elke dag de richtlijn van 10.000 stappen haalt. Want als dat gepaard gaat met stress, dan hoort dat volgens ons niet bij het doel om gezonder te leven en je gezonder te voelen. Daarnaast is het aantal stappen wat haalbaar is op een dag voor iedereen anders. Het kan zijn dat 2.500 stappen zetten al een hele uitdaging voor je is. Om wat voor reden dan ook. Tegelijkertijd is het natuurlijk helemaal prima als je wel gaat voor die magische 10.000! Zolang het maar goed voelt en je het met plezier doet. 

Wat is er zo gezond aan voldoende bewegen?  

Elke dag voldoende bewegen kan je energie geven, je helpen met beter slapen en je humeur verbeteren. Ook kan extra stappen zetten je helpen met gezond afvallen en houd het je spieren en gewrichten soepel. Als je deze uitdaging buiten doet en niet binnen op een loopband bijvoorbeeld, is het extra gezond vanwege de vitamine D die je buiten opdoet. Deze artikelen geven je naast meer info, hopelijk ook een steuntje in de rug tijdens deze uitdaging:

5 redenen waarom wandelen gezond is
Pak voldoende daglicht en voel je minder moe

De uitdaging in een notendop

De uitdaging van deze week is dus: zet 5 dagen lang elke dag 500 stappen extra! Mocht dit je bevallen, ga dan gerust verder met elke dag voldoende stappen zetten. Voor je het weet heb je een nieuwe gezonde gewoonte te pakken! 

Stappen zetten met de Salut-app

In de Salut-app zit een stappenteller. Als je de app koppelt met Google Fit, Apple Health of Fitbit, dan zie je jouw stappen meteen terug in de app. Naast je stappenaantal bijhouden, kun je nog veel meer gezonde metingen bijhouden. Zoals je aantal slaapuren of hoeveel gram groente je elke dag eet. Als je daarnaast elke dag invult hoe jij je voelt, krijg je steeds meer inzicht in hoe gezonder leven voor jou werkt. Ontdek de Salut-app vandaag nog en gun jezelf een gezondere leefstijl!

Werk aan je gezondheid met de Salut-app